top icon
Επικαιρότητα

Lexus LF-A Roadster

Οι σχεδιαστές και οι μηχανολόγοι της Lexus συνεχίζουν να εργάζονται πάνω στο πρωτότυπο LFA, παλιότερες εκδόσεις του οποίου είχαν παρουσιαστεί τα προηγούμενα χρόνια στις διεθνείς εκθέσεις. Στο Ντιτρόιτ αφαίρεσαν την οροφή του μοντέλου, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακών επιδόσεων roadster. Η επιμονή της Lexus στο συγκεκριμένο πρωτότυπο σημαίνει ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να το περάσει στη γραμμή παραγωγής.

Το LFA Roadster βασίζεται στο κατασκευασμένο από αλουμίνιο και ανθρακονήματα αμάξωμα της κουπέ έκδοσης, που είχε πρωτοπαρουσιαστεί πριν από 3 χρόνια στην ίδια έκθεση. «Ζωή» δίνει ο 5λιτρος V10 κινητήρας, με ισχύ πάνω από 500 ίππους, που είναι τοποθετημένος στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου αλλά πίσω από τον μπροστινό άξονα. Σύμφωνα με τη Lexus η τελική ταχύτητα του LFA ξεπερνά τα 320 χλμ/ώρα. Η μετάδοση γίνεται μέσω ενός σειριακού κιβωτίου, με δυνατότητα αλλαγών από το τιμόνι.

Σχεδιαστικά, η πρόταση της Lexus αποπνέει μία «άγρια» εικόνα, εμπρός λόγω των μεγάλων εισαγωγών αέρα και πίσω χάρη στα εντυπωσιακά φώτα, σε σχήμα βέλους, που βρίσκονται πάνω από δύο μεγάλες γρίλιες, αλλά και την τριπλή απόληξη της εξάτμισης.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ