top icon
Επικαιρότητα

Levante: To SUV της Μaserati (ένα ακόμη κάστρο, έπεσε)

Ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα σεναρίων και υποθέσεων, το πρώτο SUV στην ιστορία της ιταλικής εταιρείας βγαίνει και επίσημα στο φως…

 

Η Maserati παρουσίασε επίσημα το crossover μοντέλο της, δίνοντας στη δημοσιότητα ορισμένα τεχνικά στοιχεία και φωτογραφικό υλικό. Το νέο ιταλικό μοντέλο θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του σε δέκα ημέρες, στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. Σύμφωνα με τις πρώτες φωτογραφίες η Levante έχει ιταλικό χαρακτήρα που δεν κρύβεται, διαθέτοντας επιθετική φυσιογνωμία, με χρωμιωμένη μάσκα που πλαισιώνεται από λεπτούς προβολείς και στρογγυλά φώτα ομίχλης. Το αθλητικό της στιλ συνεχίζεται με τη σπορ γραμμή οροφής και το μυώδες πίσω μέρος, ενώ ασφαλώς τον ρόλο τους στη δυναμική τους εμφάνιση παίζουν οι πλαϊνοί αεραγωγοί και οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης. Στη Maserati λένε πως "το πλαίσιο έχει σχεδιαστεί για να συνδυάζει τις εξαιρετικές εντός δρόμου επιδόσεις, που χαρακτηρίζουν κάθε Maserati, με την άριστη απόδοση εκτός δρόμου και σε χαμηλής πρόσφυσης επιφάνειες." Για να επιτευχθεί αυτό, όλα τα Levante θα είναι εξοπλισμένα με ένα ευφυές σύστημα τετρακίνησης και μια ειδική ανάρτηση με ελατήρια και ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αποσβεστήρες.

Η Maserati Levante θα είναι διαθέσιμη με τρίλιτρο V6 κινητήρα βενζίνης σε δύο εκδόσεις ισχύος, των 350 και των 430 ίππων. Το βασικό μοντέλο θα επιταχύνει από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 6,3 δευτερόλεπτα, ενώ για την έκδοση των 430 ίππων η ίδια δοκιμασία ολοκληρώνεται σε 5,2 δευτερόλεπτα. Το νέο ιταλικό μοντέλο θα προσφέρεται και με τρίλιτρο V6 πετρελαιοκινητήρα, ο οποίος παράγει 275 ίππους και επιταχύνει το αυτοκίνητο από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 6,9 δευτερόλεπτα, με την τελική του ταχύτητα να φτάνει τα 230 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι πωλήσεις της Levante στις ευρωπαϊκές αγορές θα ξεκινήσουν μέσα στην άνοιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ