top icon
Επικαιρότητα

Λεπτομέρειες για το νέο Kia Picanto

Η κορεάτικη εταιρεία δίνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας περισσότερα στοιχεία που αφορούν στα κινητήρια σύνολα του νέου Picanto, καθώς και την πρώτη φωτογραφία του εσωτερικού του.

Η κορεάτικη εταιρεία δίνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας περισσότερα στοιχεία που αφορούν στα κινητήρια σύνολα του νέου Picanto, καθώς και την πρώτη φωτογραφία του εσωτερικού του.
 
Η Kia… πριμοδοτεί τους ενδιαφερόμενους αγοραστές της κατηγορίας αλλά και του μοντέλου, ασφαλώς, με ολοένα και περισσότερα στοιχεία που αφορούν το νέο Picanto, ένα αυτοκίνητο που επισήμως θα δούμε για πρώτη φορά στη Γενεύη. Σήμερα, λοιπόν, η εταιρεία ανοίγει περισσότερο τα χαρτιά της τόσο σε σχέση με τη μορφή του εσωτερικού διακόσμου του αυτοκινήτου της, όσο και με τους κινητήρες που θα φιλοξενούνται κάτω από το εμπρός καπό του. Συνολικά (σε παγκόσμιο δηλαδή επίπεδο) το νέο Picanto θα κινείται από δύο μηχανικά σύνολα της γενιάς Kappa: το πρώτο θα είναι 3κύλινδρο με χωρητικότητα 1,0 λίτρου (βενζίνης, flex fuel ή bi-fuel), ενώ το δεύτερο θα 4κύλινδρο, με κυλινδρισμό 1,2 λίτρων και θα καταναλώνει αποκλειστικά βενζίνη. Η ισχύς των εν λόγω συνόλων θα ξεκινά από τους 69 και θα καταλήγει στους 85 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή τους θα κυμαίνεται από 94 έως και 121 Nm. Αξιοσημείωτες ωστόσο δεν είναι μόνο οι τιμές της απόδοσής τους, αλλά και οι χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, καθώς, σύμφωνα με την Kia, οι βενζινοκίνητες εκδόσεις του μοντέλου, είτε με το χειροκίνητο «5άρι» κιβώτιο είτε με το αυτόματο «4άρι», θα κυμαίνονται μεταξύ 95 και 105 γραμμαρίων για κάθε χιλιόμετρο. Μάλιστα, στην περίπτωση που τα αυτοκίνητα είναι εφοδιασμένα με το σύστημα ISG της Kia (βλ. Start & Stop), τότε το εύρος των σωματιδίων διοξειδίου του άνθρακα που θα εκλύονται στην ατμόσφαιρα για κάθε χιλιόμετρο θα είναι 90 έως 100 γραμμάρια.
 
Θυμίζουμε ότι το νέο Kia Picanto θα προσφέρεται για πρώτη φορά τόσο σε 5θυρο όσο και σε 3θυρο αμάξωμα, το οποίο, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, θα διαθέτει επιπλέον σπορτίφ χαρακτηριστικά. Από εκεί και πέρα, το νέο «μικρό» της Kia, το οποίο σημειωτέον είναι μεγαλύτερο σε μήκος (διευρυμένο είναι και το μεταξόνιο του) και με μεγαλύτερο κατά 27% χώρο αποσκευών, θα είναι μπορεί να εφοδιάζεται με «αξεσουάρ», όπως είναι τα φώτα ημέρας τεχνολογίας LED και το σύστημα εισόδου στο εσωτερικό χωρίς κλειδί. Ανάλογα με την έκδοση, το νέο Picanto θα είναι εφοδιασμένο με 6 ή 7 αερόσακους. _Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ