X
Επικαιρότητα

Land Rover LRX concept

H Land Rover παρουσιάζει στην 101η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το concept «LRX», στο οποίο είχαμε αναφερθεί πριν λίγες εβδομάδες, όταν είχαν διαρρεύσει οι πρώτες του φωτογραφίες.
Tο βρετανικό πρωτότυπο –που παρουσιάζεται 60 χρόνια μετά την εμφάνιση του πρώτου Land Rover, προετοιμάζοντας και το επετειακό κλίμα για τη βρετανική εταιρεία- διαθέτει δυναμικό σχεδιασμό και είναι δίθυρο, σε αντίθεση με την πάγια τακτική των τετράθυρων SUV.
Στο φροντισμένο εσωτερικό του χωρούν με άνεση τέσσερις επιβάτες, ενώ η πανοραμική ηλιοροφή του κάνει το σαλόνι πιο φωτεινό. Προς το παρόν δεν υπάρχει προγραμματισμός για την παραγωγή του, υπολογίζεται όμως ότι, εάν τελικά φτάσει στην αγορά, θα είναι περίπου το 2011, μαζί με τις αντίστοιχες προτάσεις των Audi, BMW και Volkswagen.
Το αυτοκίνητο δείχνει την πρόθεση της εταιρείας να εντάξει μελλοντικά στη γκάμα της κάποιο μοντέλο με μικρότερες διαστάσεις από το Freelander II, με στόχο κυρίως να διευρύνει το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Παράλληλα είναι και το πρώτο Land Rover που παρουσιάζεται από τότε που ανέλαβε υπεύθυνος σχεδιασμού στην εταιρεία ο Gerry McGovern.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!