X
Επικαιρότητα

Land-e concept car

Το «Land-e» είναι ένα πειραματικό όχημα που παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στη Γενεύη και αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση της Land Rover, όσον αφορά στην οικονομικότερη κατανάλωση των οχημάτων της κατηγορίας.
Το υβριδικό «πακέτο», που είναι συνάμα και το «κέντρο» του ενδιαφέροντος στο συγκεκριμένο όχημα, περιλαμβάνει ένα κινητήρα diesel που συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό κινητήρα, τοποθετημένο στον πίσω άξονα.
Το εργοστάσιο προέβλεψε την ταυτόχρονη λειτουργία και των δύο, με αποτέλεσμα την εξασφάλιση 40% περισσότερης ροπής, σε σύγκριση με ένα SUV συμβατικού χαρακτήρα.
Ακόμη, εξέλιξε ένα σύστημα που απομονώνει τον πίσω άξονα όταν δεν είναι απαραίτητη η χρήση τετρακίνησης, μεταβάλλοντας το «Land-e» σε ένα οικονομικό προσθιοκίνητο τετράτροχο.
Αν από τις οδηγικές περιστάσεις κριθεί ότι πρέπει να εμπλακούν και οι δύο άξονες για την κίνηση του αυτοκινήτου, αυτό συντελείται ταχύτατα και αυτόματα.
Επίσης, υπάρχει και ένα σύστημα που σβήνει εντελώς τον κινητήρα με την ακινητοποίηση του οχήματος (σε φωτεινό σηματοδότη, για παράδειγμα), ενώ αυτός επανέρχεται στη λειτουργία μόλις χρειαστεί με ένα απλό πάτημα του γκαζιού.
Το τελικό αποτέλεσμα στο δρόμο, σύμφωνα με την Land Rover, είναι η μείωση της κατανάλωσης καυσίμων κατά 30% περίπου, σε σχέση με τα υπάρχοντα κυκλοφορούντα συμβατικά μοντέλα.
Αρκετές από τις πειραματικές εφαρμογές του «Land-e», αναμένεται να τις συναντήσουμε ξανά στο νέο «Freelander», που θα παρουσιαστεί το 2007.   
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!