top icon
Επικαιρότητα

Lancia Stratos: Η αναγέννηση!

Η αναβίωση της Lancia Stratos είναι πλέον γεγονός. Ένα από τα πλέον θρυλικά μοντέλα της σύγχρονης αυτοκίνησης επανέρχεται σήμερα στο προσκήνιο, με παρόμοια μορφή σε σχέση με το παρελθόν και εντυπωσιακές τεχνικές περγαμηνές.

Η αναβίωση της Lancia Stratos είναι πλέον γεγονός. Ένα από τα πλέον θρυλικά μοντέλα της σύγχρονης αυτοκίνησης επανέρχεται σήμερα στο προσκήνιο, με παρόμοια μορφή σε σχέση με το παρελθόν και εντυπωσιακές τεχνικές περγαμηνές.
 
Βασισμένο, σε ότι αφορά την εξωτερική του περιβολή, στο θρυλικό μοντέλο της δεκαετίας του ’70, το εικονιζόμενο μοντέλο αποτελεί –σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες- ένα αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε κατά παραγγελία αλλά και αποκλειστικά για τις ανάγκες του προέδρου και ιδιοκτήτη της γερμανικής εταιρείας Brose KG, Michael Stoschek (σημ. στο χώρο της σύγχρονης αυτοκίνησης, η Brose KG αποτελεί σήμερα τον 5ο μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών εξαρτημάτων). Όπως μεταδίδουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί αν το εν λόγω αυτοκίνητο θα φέρει τελικά τα σήματα της Lancia, όταν και αν τελικά πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής του ιταλικού Gruppo. Σε αντίθεση, είναι σχεδόν βέβαιο πως κάτω από τις εντυπωσιακές ομολογουμένως γραμμές της «νέας» αυτής Stratos, την επιμέλεια αλλά και υλοποίηση των οποίων ανέλαβε ειδικά για την περίσταση ο διάσημος οίκος Pininfarina, κρύβεται όχι μόνο το δάπεδο (αν και… συρρικνωμένο σε μήκος όπως και στη θρυλική Startos HF), αλλά και τα μηχανικά μέρη της F430 Scuderia! Κάτι που, με άλλα λόγια, σημαίνει πως πίσω ακριβώς από την πλάτη του οδηγού φιλοξενείται ο γνωστός V8 ατμοσφαιρικός κινητήρας των 490 ίππων και 4,3 λίτρων της Ferrari. Το βάρος του αμαξώματος, χάρη στην κατάλληλη φροντίδα των Ιταλών, δεν πρόκειται να υπερβαίνει τα 1.200 κιλά, χαρίζοντας στη νέα Stratos μια εντυπωσιακή αναλογία κιλών ανά ίππο. 

 
Λέτε οι Ιταλοί να πάρουν τελικά τη μεγάλη απόφαση και να αποφασίσουν να βάλουν τη σύγχρονη αυτή εκδοχή της Lancia Stratos στην παραγωγή, έστω και σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων (σ.σ. οι πληροφορίες πάντως μέχρι και αυτή τη στιγμή μιλούν για το πολύ 25 αυτοκίνητα); Δεν έχετε παρά να μείνετε συντονισμένοι, καθώς, όπως όλα δείχνουν (πολύ περισσότερο δε με δεδομένες τις εξελίξεις αλλά και τις επίσημες ανακοινώσεις των Ιταλών στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι), το σίριαλ γύρω από το συγκεκριμένο project μόλις ξεκίνησε! _Χ.Α.   

Δείτε στη συνέχεια όλες τις φωτογτραφίες της νέας Stratos.



Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ