X
Επικαιρότητα

Lamborghini: Δεύτερη καλύτερη χρονιά σε πωλήσεις το 2020

Η Lamborghini εξέδωσε τα οικονομικά της στοιχεία για το 2020, καταγράφοντας τη δεύτερη καλύτερη χρονιά της ιστορίας της σε πωλήσεις, αλλά και ρεκόρ σε λειτουργικό περιθώριο και κέρδος.

 

Η premium μάρκα του Ομίλου Volkswagen διένυσε ένα πολύ δυνατό οικονομικά 2020, με δεδομένο ότι -σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε η ίδια- κατέγραψε τα υψηλότερα κέρδη στην ιστορία της.

Παράλληλα, το 2020 έγινε η δεύτερη καλύτερη χρονιά στην ιστορία της Lamborghini σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις και την παράδοση αυτοκινήτων.

Τα έσοδα από αυτές τις πωλήσεις έφτασαν τα 1.6 δισεκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 11% από το αντίστοιχο ποσό του 2019. Αυτή η πτώση πιστώνεται στην παύση των εργασιών της εταιρείας για 70 μέρες στις αρχές της πανδημίας της Covid-19, την άνοιξη του περασμένου έτους.

Ο ακριβής αριθμός των οχημάτων που βγήκαν από το εργοστάσιο της μάρκας έφτασε τις 7430 μονάδες. Οι ΗΠΑ παρέμειναν η κορυφαία χώρα σε πωλήσεις για το brand, με 2224 αυτοκίνητα να παραδίδονται εκεί, ενώ άλλα 607 έφτασαν στη Γερμανία. Ακολούθησε η Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο με 604, η Ιαπωνία με 600, το Ηνωμένο Βασίλειο με 517 και η Ιταλία με 347.

Ο Stephan Winkelmann, Πρόεδρος & CEO της Automobili Lamborghini, δήλωσε σχετικά:

«Η άμεση ανταπόκρισή μας, η γκάμα μας και η αυξανόμενη απαίτηση για παραμετροποίηση των προϊόντων μας οδήγησε την κερδοφορία μας σε υψηλά επίπεδα. Σε μία τόσο δύσκολη χρονιά, η μάρκα έδειξε δύναμη και συνέχισε να είναι ολοένα και πιο ελκυστική, ξεχωρίζοντας στην διεθνή βιομηχανία.»

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!