top icon
Επικαιρότητα

Κρατικά αυτοκίνητα: Ριζικές αλλαγές

Ριζικές αλλαγές έρχονται στο καθεστώς απόκτησης, χρήσης και διαχείρισης των κρατικών αυτοκινήτων, με άμεση προώθηση σχετικής υπουργικής απόφασης.

Ριζικές αλλαγές έρχονται στο καθεστώς απόκτησης, χρήσης και διαχείρισης των κρατικών αυτοκινήτων, με άμεση προώθηση σχετικής υπουργικής απόφασης.
 
Σύμφωνα με αυτές, όλες οι κρατικές υπηρεσίες θα διαθέτουν έως 5 αυτοκίνητα, ενώ θα μπορούν να τα αυξήσουν μόνο με έγκριση που θα τους δοθεί ύστερα από αιτιολογημένο αίτημά τους. Εννοείται ότι όλα τα προαναφερόμενα οχήματα θα είναι έως 1.400 κ.εκ., ενώ με 1.600 κ.εκ. θα κινούνται μόνο ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανώτατοι δικαστικοί και κληρικοί. Τα μόνα κρατικά οχήματα που θα είναι μεγαλύτερου κυβισμού και θα παραμείνουν σε υπηρεσία είναι 20, τα οποία θα παρέχονται για τη μετακίνηση ξένων αποστολών και σε μέλη του υπουργικού συμβουλίου, αλλά για διαδρομές αποκλειστικά στην περιφέρεια.
 
Δε θα έχουν πλέον κρατικό αυτοκίνητο για αποκλειστική χρήση οι νομάρχες, οι δήμαρχοι, οι γενικοί γραμματείς και οι διοικητές ΔΕΚΟ. Θα εξυπηρετούνται, κατόπιν αιτήματός τους, με κάποιο από τα οχήματα που θα δικαιούται η υπηρεσία τους.
 
Σε ο,τι αφορά τα βουλευτικά αυτοκίνητα, η διαδικασία αντικατάστασής τους θα γίνει με leasing διάρκειας πέντε ετών και ύστερα από σχετικό διαγωνισμό. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν προβλέπουν ακόμη πως δεν θα γίνει καμία αγορά νέων κρατικών αυτοκινήτων τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ θα αντικατασταθεί ο υπάρχων στόλος με υβριδικά οχήματα έως το τέλος του 2010. Τα υπουργεία Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας & Προστασίας του Πολίτη βρίσκονται σε συζητήσεις για το καθεστώς που θα ισχύσει για τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, όλοι οι δημόσιοι φορείς έχουν την υποχρέωση έως το τέλος του Οκτωβρίου να προχωρήσουν σε απογραφή των οχημάτων που κατέχουν.
 
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ