X
Κόσμος

Υβριδικό με χειροκίνητο κιβώτιο από την Honda

Μεγάλη είναι η πιθανότητα να δούμε το εντυπωσιακό σε εμφάνιση Honda Prelude με υβριδικό σύνολο και σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Honda θα παρουσιάσει, αν τελικά ευοδωθεί το πλάνο της, ένα αυτοφορτιζόμενο μοντέλο, με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Το είχαμε δει πριν αρκετά χρόνια, περίπου 15, να βρίσκει εφαρμογή στα μικρό CR-Z. Ένα 3θυρο μοντέλο με κουπέ σχήμα, που φιλοδοξούσε να αποτελέσει τον διάδοχο του CR-X, αλλά με μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Το εγχείρημα τότε δεν πέτυχε, όχι όσον αφορά το συνδυασμό του υβριδικού συνόλου με το χειροκίνητο κιβώτιο, αλλά όσον αφορά την εμπορική πορεία του μοντέλου. Σήμερα, αρκετά χρόνια μετά η Honda θέτει ξανά την πιθανότητα να διαθέτει το νέο Prelude με αυτόματο κιβώτιο CVT, αλλά και χειροκίνητο.

Προς στιγμή αυτό είναι μια εικασία, καθώς το νέο έρχεται από τα ιαπωνικά Μέσα ενημέρωσης, τα οποία υποστηρίζουν ότι μπορεί να δούμε μια πιο σπορ έκδοση του Prelude, με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, που θα δώσει τροφή στα όνειρα των φίλων της Honda και όχι μόνο.

Η εκτέλεση αυτού του έργου δεν θα είναι απλή υπόθεση, καθώς δεν έχει σχέση με τον παλαιότερο σύστημα. Εδώ θα έχουμε νέο κινητήρα, πιθανότητα έναν 4κύλινδρο 1.5 VTEC turbo, που δεν διατίθεται στην Ευρώπη, αλλά συνδυάζεται με την τελευταία γενιά του Civic σε μια έκδοση RS για την Ιαπωνία.

Έτσι, θα μπορούσαμε να δούμε μια χειροκίνητη εκδοχή, δίπλα σε αυτήν με το CVT κιβώτιο (συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης), που θα δώσει πιο σπορ “χροιά” στο νέο Honda Prelude. Θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμα για να μάθουμε περισσότερα σχετικά και φυσικά αν αυτή η είδηση θα επαληθευθεί

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!