X
Κόσμος

Ξεκίνησε η παραγωγή της ηλεκτρικής Porsche Macan στη Λειψία

H Porsche εγκαινίασε την επίσημη έναρξη παραγωγής των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της στο εργοστάσιο της Σαξονίας, που θα κατασκευάζονται στην ίδια γραμμή με τις Plug-in Hybrid εκδόσεις, αλλά και αυτές με τους θερμικούς κινητήρες.

Η Porsche Macan είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στη Λειψία. Για τη διαμόρφωση έγινε από τη γερμανική εταιρεία μια τεράστια επένδυση ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ

Αναλυτικότερα δημιουργήθηκε ένα νέο τμήμα για τα αμαξώματα. Επίσης, το εργοστάσιο είναι πιο ευέλικτο, καθώς κατασκευάζει οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, Plug-in Hybrid, εσωτερικής καύσης, αλλά και ηλεκτρικά.

Ο Oliver Blume, πρόεδρος του ομίλου VW κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης παραγωγής στη Λειψία δήλωσε: «Η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον, αλλά δεν γίνεται παντού με την ίδια ταχύτητα». Για το λόγο αυτό το εργοστάσιο θα προσφέρει οχήματα εσωτερικής καύσης, Plug-in Hybrid και ηλεκτρικά. Σε αυτόν τον τομέα, το εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία αποτελεί πρωτοπόρο και σημείο αναφοράς.

Η μειωμένη ζήτηση στα ηλεκτρικά οχήματα δεν αποτρέπει την Porsche να θέτει υψηλούς στόχους, που τη θέλουν να παραδίδει 80% των καινούργιων οχημάτων της με ηλεκτρική φιλοσοφία μέχρι το 2030.

Η νέα Porsche Macan είναι το δεύτερο μοντέλο, μετά την Taycan που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Λειψίας. Βασίζεται στην πλατφόρμα PPE (Premium Platform Electric), την ίδια που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του Audi Q6 e-tron.

Δείτε επίσης: Αυτή είναι η νέα ηλεκτρική Porsche Macan

Όσον αφορά την παραγωγής της Macan θα αυξηθεί, χωρίς ωστόσο η Porsche να ανακοινώνει τον αριθμό των αυτοκινήτων που θα κατασκευαστούν στη Λειψία. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο εργάζονται 4.600 άνθρωποι.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!