X
Κόσμος

VW T7 California Concept: Ένα υπέροχο camper van

Μπορεί η VW να αποκαλεί το εικονιζόμενο camper van της ως πρωτότυπο, εντούτοις το νεότερο T7 California είναι ένας υπέροχος… εκδρομέας που είναι έτοιμος να μπει στην παραγωγή στη συγκεκριμένη μορφή στις αρχές κιόλας του επόμενου έτους.

Το νέο T7 California Concept που παρουσιάστηκε στα πλαίσια του Caravan Salon στο Ντίσελντορφ είναι το νεότερο camper van μοντέλο της VW το οποίο χρησιμοποιεί την εγνωσμένης αξίας μαγιά της εμβληματικής πλέον γκάμας μοντέλων του Γερμανού κατασκευαστή.

Σε σχέση με το παρελθόν, το μοντέλο παραγωγής που θα δούμε να «τρέχει» στις αγορές το 2024 θα φέρει ουκ ολίγες αλλαγές και αναβαθμίσεις. Τα μεγάλα νέα εδώ είναι η προσθήκη μιας δεύτερης συρόμενης πόρτας στην αριστερή πλευρά του οχήματος -εκεί όπου εξακολουθεί να βρίσκεται μια πρακτική κουζίνα για μαγείρεμα. Ωστόσο, οι μηχανικοί της VW την έχουν μετατοπίσει προς τα πίσω σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν έναν πρακτικό διάδρομο πίσω από τα εμπρός καθίσματα.

Το «παρών», ως απαραίτητα αξεσουάρ διαβίωσης εντός του αυτοκινήτου, δίνουν μια επαγωγική εστία, ένας νεροχύτης, ένα ψυγείο και διάφορα συρτάρια αποθήκευσης, τα οποία πλέον είναι προσβάσιμα τόσο από μέσα όσο και από έξω όταν οι συρόμενες πόρτες είναι ανοιχτές.  Στα συν περιλαμβάνεται και μια πρίζα 230 volt, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και όταν βρίσκεστε έξω από το νέο T7 California.

Συνολικά, το εσωτερικό του camper van είναι χωρισμένο σε τρεις ζώνες. Η πρώτη είναι αυτή που υπάρχει στη δεξιά πλευρά του T7 California επιτρέποντας στους επιβάτες να εισέρχονται και να εξέρχονται από το όχημα προκειμένου να εξυπηρετούν τις καθημερινές τους ανάγκες. Τα Σαββατοκύριακα, αυτή η ζώνη μπορεί να μετατραπεί σε ένα «υπαίθριο καθιστικό» με την αρωγή μιας τέντας που εκτείνεται προς τα έξω.

Η τρίτη ζώνη του νέου T7 California είναι αυτή που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του camper van -προσβάσιμη τώρα μέσω της νέας συρόμενης πόρτας- η οποία μάλιστα παρέχει και την απαραίτητη σκιά μέσω μιας τέντας με δύο ορθοστάτες προκειμένου να μαγειρέψετε.

Στο ενδιάμεσο βρίσκεται η δεύτερη ζώνη. Εκεί θα βρείτε την κουζίνα τοποθετημένη ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα που περιστρέφονται κατά 180 μοίρες και τον πίσω πάγκο που μετατρέπεται σε κρεβάτι. Τα καθίσματα αφαιρούνται εύκολα για επιπλέον χώρο, ενώ παρούσα φυσικά είναι και η αλουμινένια pop-up οροφή –με κρεβάτι παρακαλώ για ύπνο σε επαφή με την ύπαιθρο. Από εκεί και πέρα, ο εσωτερικός φωτισμός είναι LED, οι υποδοχές USB για τροφοδοσία ηλεκτρικών συσκευών βρίθουν, ενώ μια οθόνη αφής που βρίσκεται στο πίσω μέρος του προσφέρει εύκολο έλεγχο μιας σειράς χρήσιμων λειτουργιών.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το νέο T7 California, το οποίο βασίζεται στο γνωστό δάπεδο MQB της VW, θα είναι διαθέσιμο και με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Προς το παρόν η γερμανική εταιρεία δεν ανακοινώνει κανένα στοιχεία για τη γκάμα των κινητήριων μονάδων του νέου T7 California περιοριζόμενη απλώς στην αναφορά ότι θα διαθέτει ό,τι είδαμε και στο VW Τ7 Multivan.

Θυμίζουμε ότι η έκδοση eHybrid του Τ7 Multivan, και επόμενως και το νέο T7 California, συνδυάζει τον TSI κινητήρα βενζίνης των 1,4 λίτρων της VW, ο οποίος αποδίδει 110 kW (150 ίππους) και έναν ηλεκτροκινητήρα 85 kW (115 ίππου) για συνδυαστική ισχύ 218 ίππων.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!