X
Κόσμος

VW: Περικοπές κόστους, προσωπικού και χρόνου εξέλιξης οχημάτων ύψους 10 δις ευρώ

Η VW ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα που επικεντρώνονται κυρίως σε περικοπές κόστους, εργατικού δυναμικού και χρόνου εξέλιξης νέων οχημάτων.

Η VW μπαίνει σε τροχιά σημαντικών περικοπών και εξοικονομήσεων, προκειμένου να ενισχύσει την κερδοφορία της με χρονικό ορίζοντα το 2026, όταν η εταιρεία στοχεύει σε περιθώριο λειτουργικού κέρδους της τάξης του 6,5%, από 3,4% που είναι σήμερα.

Όλα αυτά, σύμφωνα με το πρόγραμμα «Accelerate Forward/Road to 6.5», δεν θα επιτευχθούν χωρίς θυσίες. Σε πρώτη φάση, ο χρόνος εξέλιξης των νέων μοντέλων της VW θα μειωθεί από 50 σε 36 μήνες, ώστε τα οχήματα να κυκλοφορούν στην αγορά πιο γρήγορα χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητα ή η ασφάλεια. Αυτό θα εξοικονομήσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ευρώ έως το 2028.

Ο αριθμός των test cars στην τεχνική ανάπτυξη των νέων οχημάτων θα μειωθεί έως και κατά 50%, καθώς η ψηφιοποίηση και οι τεχνολογικές εξελίξεις επιτρέπουν τη διενέργεια περισσότερων δοκιμών σε πάγκους δοκιμών. Αυτό θα μπορούσε να εξοικονομήσει περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ ετησίως χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα.

Άλλα μέτρα περιλαμβάνουν βελτιώσεις στις υπηρεσίες προμηθειών, οι οποίες θα επιτρέψουν τη δημιουργία ετήσιων εξοικονομήσεων άνω των 320 εκατομμυρίων ευρώ, ενισχυμένες δραστηριότητες μετά την πώληση, που θα αποφέρουν περισσότερα από 250 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, και βελτιστοποίηση του χρόbνου παραγωγής. που θα εξοικονομεί πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Όλα αυτά τα μέτρα θα εφαρμοστούν ήδη από το 2024.

Η VW ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το κόστος του διοικητικού προσωπικού της κατά 20%. Όπως αναφέρει στις επίσημες δηλώσεις της, «οι ανοιχτές θέσεις στο μέλλον δεν θα καλυφθούν ή θα καλυφθούν μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία θα διευκολύνει επίσης τις μεταθέσεις εντός του ομίλου μέσω ενός συστήματος εσωτερικής αγοράς εργασίας». Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέτρα μείωσης του εργατικού δυναμικού θα τεθούν σε ισχύ για τη VW AG από τον Ιανουάριο του 2024, ακολουθώντας τη συμφωνία «Digital Transformation Roadmap» που συνήφθη μεταξύ της μητρικής εταιρείας του VW Group και των εκπροσώπων των εργαζομένων το 2019.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!