top icon
Επικαιρότητα

To VW Group θα αποφασίσει για το μέλλον της Bugatti μέσα στο 2021

Σύμφωνα με τον CEO της Porsche, το μέλλον της ομόσταβλης Bugatti θα αποφασιστεί μέσα στο έτος – και είναι πολύ πιθανό να ταυτιστεί με το όνομα και την πορεία της κροατικής Rimac.

Ο CEO της Porsche, Oliver Blume, μιλώντας στο γερμανικό Automobilwoche επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς δημοσιεύματα του περασμένου Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τα οποία το VW Group είναι πιθανό να πουλήσει την Bugatti στην κροατική Rimac.

«Προς το παρόν υπάρχουν έντονες συζητήσεις για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί η Bugatti με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η Rimac θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο εδώ, επειδή οι δύο μάρκες ταιριάζουν τεχνολογικά».

Και συμπλήρωσε:

«Υπάρχουν διάφορα σενάρια [που προβλέπουν] διαφορετικές δομές. Πιστεύω ότι το ζήτημα θα αποφασιστεί από την ομάδα στο πρώτο εξάμηνο του έτους».

Κοινό μυστικό είναι πλέον ότι το σενάριο πώλησης της Bugatti στην Rimac σχετίζεται άμεσα με την πρόθεση του VW Group, και της Porsche ειδικότερα, να αυξήσει τη συμμετοχή της στην πρωτοπόρο εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Mate Rimac από το 15,5% που είναι σήμερα στο 49%.

Θυμίζουμε ότι η Rimac ετοιμάζεται για το επίσημο ντεμπούτο του ηλεκτρικού C-Two των 1.900 ίππων, ενώ πολύ σύντομα η Automobili Pininfarina θα παρουσιάσει την Battista, η οποία βασίζεται εν πολλοίς στην τεχνολογία και την ηλεκτρική πλατφόρμα της κροατικής εταιρείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ