top icon
Κόσμος

Βιώσιμα υλικά για το εσωτερικό του νέου Skoda Elroq

Το νέο Skoda Elroq φέρνει μια φρέσκια προοπτική στη βιώσιμη σχεδίαση αυτοκινήτων, με την καινοτόμο χρήση υλικών όπως το Recytitan και το Technofil.

Σύμφωνα με τη Modern Solid, τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας, το εσωτερικό του Elroq τονίζει την απλότητα, την ευρυχωρία και τις καθαρές γραμμές. Ταυτόχρονα, τα επιλεγμένα υλικά υπογραμμίζουν τη δέσμευση της Skoda για προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση του αποτυπώματος CO2 των οχημάτων της: Tα καθίσματα και τα υφάσματα ταπετσαρίας είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια και, για πρώτη φορά, ανακυκλωμένα ρούχα μετά τη φάση κατανάλωσης από πελάτες. Αυτά τυγχάνουν προσεκτικής επεξεργασίας σε νέα νήματα και υφάσματα υψηλής ποιότητας για το Elroq. Η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία κάνει έτσι το επόμενο βήμα προς την περαιτέρω υλοποίηση των στόχων της για βιωσιμότητα.

Το νέο Skoda Elroq μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα ευρύχωρο εσωτερικό που χαρακτηρίζεται από καθαρές, απλές γραμμές που ενσωματώνουν τη σύγχρονη φιλοσοφία σχεδιασμού Modern Solid της μάρκας. Οι πελάτες θα έχουν την επιλογή τεσσάρων Design Selections: Studio, Loft, Lodge, και Suite, η καθεμιά από τις οποίες ενσωματώνει μεγαλύτερο ποσοστό βιώσιμων υλικών.

Skoda Elroq

Η Loft Design Selection, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί Recytitan – ένα υλικό που περιλαμβάνει 78% ανακυκλωμένο PET και, για πρώτη φορά στα μοντέλα της Skoda, ανακυκλωμένα ρούχα μετά τη χρήση τους. Το σκούρο γκρι-μπλε ύφασμα συμπληρώνεται από σκούρες λεπτομέρειες από τεχνητό δέρμα και κίτρινες ανακλαστικές ραφές.

Η Lodge Design Selection διαθέτει ένα υλικό που ονομάζεται Technofil. Αυτό το υλικό περιέχει επίσης νήματα ECONYL κατασκευασμένα από αναγεννημένο νάιλον που λαμβάνεται για παράδειγμα από παλιά δίχτυα ψαρέματος και υπολείμματα υφάσματος. Αυτή η επιλογή διακρίνεται από μαύρο ύφασμα σε συνδυασμό με ανοιχτό γκρι τεχνητό δέρμα, που τονίζεται από πορτοκαλί ραφές αντίθεσης και ασορτί πορτοκαλί ζώνες ασφαλείας.

Η Skoda προωθεί συνεχώς τη χρήση καινοτόμων και βιώσιμων υλικών σε όλα τα προϊόντα. Για να αυξήσει περαιτέρω τη βιωσιμότητα της Elroq’s Design Selection Loft, η μάρκα χρησιμοποιεί το Recytitan για τα πάνελ των θυρών, τα καλύμματα των καθισμάτων, το ταμπλό, το υποβραχιόνιο και τα μαξιλαράκια γονάτων. Αποτελείται από 78% ανακυκλωμένο PET, που προέρχεται από αντικείμενα όπως πλαστικά μπουκάλια νερού. Το υλικό που απομένει προέρχεται από νέο PET (16%) και για πρώτη φορά επίσης μηχανικά ανακυκλωμένες ίνες που ανακτώνται από ρούχα μετά την κατανάλωση (6%). Το μείγμα ινών υφίσταται επεξεργασία χωρίς χημικές διαδικασίες. Η ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια κατά το στύψιμο και τη μορφοποίηση των νημάτων εξασφαλίζει τέλεια ισορροπία άνεσης, ανθεκτικότητας και βιωσιμότητας.

Στην επιλογή Lodge Design Selection, η Skoda χρησιμοποιεί υλικό Technofil, το οποίο αποτελείται από 75% ανακυκλωμένες ίνες ECONYL και 25% πολυεστέρα. Αυτό το καινοτόμο ύφασμα επαναχρησιμοποιεί τα απόβλητα από νάιλον, όπως δίχτυα ψαρέματος, υπολείμματα υφάσματος και χαλιά που προορίζονται για υγειονομική ταφή, μετατρέποντάς τα σε νέα νάιλον νήματα. Γνωστό για την εξαιρετική του αντοχή στην τριβή και τις εκδορές, το νάιλον ECONYL είναι επίσης 100% ανανεώσιμο, επιτρέποντας στα νήματα να ανακυκλώνονται, να επαναμορφοποιούνται και να επαναχρησιμοποιούνται επανειλημμένα χωρίς να χάσουν ποτέ την ποιότητά τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ