X
Κόσμος

Βγήκε μετατροπή για το hypercar RB17 της Red Bull

Μην φαντάζεστε μετατροπή για να αποδίδει περισσότερο ή να πηγαίνει πιο γρήγορα, αλλά κάποια που θα επιτρέπει στο hypercar RB17 της Red Bull να κινείται στο δρόμο νόμιμα.

Η Red Bull RB17 είναι το hypercar που έρχεται να αμφισβητήσει σε επιδόσεις ακόμα και ένα μονοθέσιο της Formula 1. Στοιχίζει 6 εκατομμύρια ευρώ και φυσικά είναι περιορισμένης παραγωγής, σε μόλις 50 αυτοκίνητα, τα όποια έχουν ήδη πουληθεί όλα.

Το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί για αποκλειστική χρήση σε πίστα, χωρίς να έχει άδεια για δημόσιο δρόμο. Αυτό έρχεται να λύσει η Lanzante, η οποία υπόσχεται να κάνει τις απαραίτητες μετατροπές, έτσι ώστε το hypercar της Red Bull να μπορεί να κινηθεί και νόμιμα στους δρόμους.

Η Lanzante εξειδικεύεται σε αυτού του είδους τις μετατροπές, καθώς και στο παρελθόν έχει κάνει κάτι αντίστοιχο με την McLaren P1 GTR, όπως και με μία από τις πέντε Pagani Zonda Revolucion, η οποία μάλιστα συμμετείχε και στο Goodwood Festival of Speed της περασμένη χρονιά.

Υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από μελλοντικούς αγοραστές Red Bull RB17 να λάβουν αυτοκίνητα με αυτή τη μετατροπή, καθώς είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το επιπλέον ποσό της μετατροπής που φτάνει τα 600.000 ευρώ για να το οδηγούν και νόμιμα στο δρόμο.

Η μετατροπή της RB17 των 1.200 ίππων δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς θα πρέπει να μην επηρεαστούν σημαντικά τα στοιχεία που την καθιστούν εξαιρετική. Για παράδειγμα στο χαμηλό βάρος των 900 κιλών, που κρίθηκε απαραίτητο για ένα hypercar, θα πρέπει να περιμένουμε ότι θα προστεθούν κάποια κιλά.

Επιπλέον, αναμένεται να επηρεαστεί και η αεροδυναμική, αφού μεταξύ άλλων θα προστεθούν εξωτερικοί καθρέπτες που επιβάλλονται από το νόμο για να κυκλοφορήσει στο δρόμο ένα αυτοκίνητο. Δεν γνωρίζουμε να θα επέμβουν και στον κινητήρα, μειώνοντας ίσως τη δύναμή του ή κάνοντας κάποιες ρυθμίσεις, για να γίνει πιο εύκολο στην καθηρινότητα.

Σίγουρα η ειδική εκδοχή της Red Bull RB17 από τη Lazante δεν είναι κάτι που θα δούμε σύντομα στους δρόμους. Απαιτούνται αρκετοί μήνες για την ολοκλήρωση της μετατροπής, αφού όπως ενδεικτικά είχε γίνει με την αντίστοιχη εργασία πάνω σε μια Porsche 935 χρειάστηκαν 18 μήνες.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!