top icon
Κόσμος

Toyota – Συνεργασίες με επίκεντρο την τεχνολογία του υδρογόνου

Η Toyota Motor Europe συνεργάζεται με τις εταιρείες Hydrogen Refueling Solutions (HRS) και ENGIE για την παρουσίαση ενός συστήματος ανεφοδιασμού υδρογόνου νέας γενιάς, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να είναι ταχύτερο και πιο αποδοτικό.

Η νέα τεχνολογία «Twin Mid Flow» θα δοκιμαστεί στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ έργου «RHeaDHy», με τις δοκιμές να ξεκινούν το τέταρτο τρίμηνο του 2025. Η τεχνολογία αυτή διαθέτει έναν διανομέα υδρογόνου με δύο ακροφύσια, ικανό να ανεφοδιάζει βαρέα οχήματα σε λιγότερο από 10 λεπτά και ελαφρά οχήματα σε λιγότερο από 5 λεπτά. Ένα φορτηγό 40 τόνων θα μπορεί να ανεφοδιάζεται για 600 χιλιόμετρα σε μόλις 8 λεπτά και 900 χιλιόμετρα σε 12 λεπτά. Η καινοτομία αυτή εξαλείφει την ανάγκη για ξεχωριστούς διανομείς για διαφορετικούς τύπους οχημάτων, μειώνοντας το κόστος υποδομής και επιταχύνοντας την ανάπτυξη. Το έργο ευθυγραμμίζεται με τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις υποδομές εναλλακτικών καυσίμων (AFIR), ο οποίος επιβάλλει την εγκατάσταση δημόσια προσβάσιμων σταθμών υδρογόνου κάθε 200 χιλιόμετρα κατά μήκος των διευρωπαϊκών οδικών δικτύων μέχρι το 2030.

Toyota H2

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Toyota θα παράσχει ένα «πακέτο» δοκιμών και ένα φορτηγό εξοπλισμένο με την τεχνολογία «Twin Mid Flow». Η HRS και η ENGIE θα αναπτύξουν και θα δοκιμάσουν σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου επόμενης γενιάς, συμβατούς με αυτή την καινοτομία. Η Toyota βλέπει την πρωτοβουλία αυτή ως μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της για την επέκταση των συστημάτων υδρογόνου.

Toyota Hilux H2

«Η ανάπτυξη της τεχνολογίας Twin Mid Flow αποτελεί το επόμενο βήμα στην προσπάθειά μας να τονώσουμε την ανάπτυξη των συστημάτων υδρογόνου», δήλωσε ο Thiebault Paquet, αντιπρόεδρος έρευνας και τεχνολογίας της Toyota Motor Europe. Ο διευθύνων σύμβουλος της HRS, Hassen Rachedi, χαρακτήρισε τη συνεργασία ως «αποφασιστικό βήμα στην καινοτομία της υποδομής ανεφοδιασμού υδρογόνου», προσθέτοντας ότι το έργο θα συμβάλει στο να γίνουν οι σταθμοί υδρογόνου πιο προσιτοί και οικονομικά αποδοτικοί.

Toyota H2

Η ENGIE, η οποία θα συντονίσει το έργο «RHeaDHy», τόνισε τον ρόλο της στην προώθηση λύσεων ανεφοδιασμού υψηλής ροής: «Μαζί, θέτουμε νέα πρότυπα για τη βιώσιμη κινητικότητα και ενισχύουμε το ρόλο του υδρογόνου στην απεξάρτηση από τον άνθρακα στις μεταφορές σε κλίμακα», δήλωσε ο Quentin Nouvelot, επικεφαλής του ερευνητικού προγράμματος H2 Mobility στο ENGIE Lab CRIGEN.

Η σύμπραξη αναμένεται να επιταχύνει την ανάπτυξη σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας τη στροφή προς λύσεις μεταφορών με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ