X
Κόσμος

Το Renault R5 Turbo 3E στα «θέλω» των Γάλλων

Η Renault θα μπορούσε να βγάλει στην παραγωγή το εντυπωσιακό πρωτότυπο R5 Turbo με τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ και την απόδοση που αγγίζει τους 380 ίππους, ωστόσο, υπάρχει ένα «αλλά».

Η Renault είχε δώσει τροφή στα όνειρά μας, με την παρουσίαση του concept R5 Turbo 3E. Ενός πρωτότυπου με έντονες παραπομπές, σχεδιαστικά τουλάχιστον, στο θρυλικό ομώνυμο μοντέλο του παρελθόντος.

Δείτε επίσης: Οδηγούμε το Renault 5 E-Tech Electric

Η έκθεση του Παρισιού άνοιξε κουβέντες για πολλά θέματα και μεταξύ άλλων ήταν και αυτή για το μέλλον του μοντέλου που ξυπνά μνήμες από τα «θηρία» του Group B της άγριας εποχής των Ράλλυ και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, με τα αυτοκίνητα που είχαν ασύλληπτη δύναμη και μπορούσαν να οδηγήσουν πραγματικά μόνο ελάχιστοι.

Ένα αυτοκίνητο παραγωγής θα μπορούσε να προκύψει, ωστόσο, σε αυτή τη χρονική φάση «δεν είναι στις προτεραιότητες της γαλλικής φίρμας», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο σχεδιασμού της Renault, Laurens van den Acker.

«Προφανώς, γεμίζουμε τα ράφια των συρταριών μας με σχέδια που αποτελούν όνειρα για εμάς και τους φίλους του αυτοκινήτου και το R5 Turbo 3E είναι αναμφίβολα ένα από αυτά. Πάντα έχουμε ιδέες, κάθε σχεδιαστής έχει ονειρεμένα αυτοκίνητα στα σχέδιά του» συμπλήρωσε ο σχεδιαστής της Renault.

 

Το αφεντικό της Renault, o Luca de Meo είχε αναφερθεί και πιο παλιά στην παραγωγή ενός εντυπωσιακού αυτοκινήτου, που θα έδινε δυναμική στην εταιρεία, τονίζοντας όμως ότι για να βγει στο δρόμο ένα πρωτότυπο αυτού του βεληνεκούς είναι θέμα χρημάτων, τα οποία μάλλον αυτήν την περίοδο τουλάχιστον, δεν φαίνεται να είναι σε αφθονία.

Σε κάθε περίπτωση τα Renault R5 Turbo 3E θα αποτελεί τροφή για τα όνειρά μας. Με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και απόδοση 380 ίππων, που περνάνε μόνο στους πίσω τροχούς ή ενδεχομένως στην παραγωγή και ως τετρακίνητο, έχοντας 0-100 χλμ./ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα, αλλά και βάρους που περιορίζεται κάτω από τον ένα τόνο, θα μπορούσε να προσφέρει τόνους οδηγικής απόλαυσης. Ελπίζουμε να βρεθούν τα χρήματα και να προχωρήσει το project, έστω και σε περιορισμένη παραγωγή, για λίγους. Τουλάχιστον και σε κάθε περίπτωση, τα όνειρα δεν στοιχίζουν και εμείς μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε…

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!