X
Κόσμος

To Nissan Aryia Nismo έρχεται στην Ευρώπη

Το Ariya Nismo ετοιμάζεται να κάνει την παρουσία του αισθητή στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Με αφορμή τον εορτασμό της «World EV Day» η Nissan αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Βασισμένο στην κληρονομιά Nismo της Nissan, και διατηρώντας παράλληλα μια σχεδίαση εμπνευσμένη από την Ιαπωνική παράδοση, το Ariya Nismo ανεβάζει την ήδη εντυπωσιακή απόδοση του Ariya e-4ORCE των 87 kWh σε νέα ύψη. Συνδυάζει την τεχνολογία που προέρχεται από τις εμπειρίες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με την κομψή σχεδίαση και το εσωτερικό του Nissan Aryia.

Σχεδιασμένο για υψηλές επιδόσεις
Το Ariya Nismo είναι φαρδύ με χαμηλό κέντρο βάρους, αλλά και με ιδιαίτερη αεροδυναμική σχεδίαση, η οποία κατευθύνει την ροή του ανέμου ώστε να προσφέρει αυξημένη κατακόρυφη δύναμη. Επιπλέον, οι αεροτομές εμπνευσμένες από τη Formula E μειώνουν την οπισθέλκουσα, δημιουργώντας ομαλή ροή ανέμου κατά μήκος του αμαξώματος και εξομαλύνοντας τη ροή ανέμου μπροστά από τα πίσω ελαστικά. Τα ελαστικά Michelin Pilot Sport EV που τοποθετήθηκαν στο Ariya Nismo έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν αυξημένη στιβαρότητα και αξιοπιστία στους οδηγούς, δίνοντας μεγαλύτερη ηρεμία. Οι τροχοί 20 ιντσών μειώνουν την οπισθέλκουσα και το βάρος χάρη στους επίπεδους δίσκους τους στην περιφέρεια της ζάντας. Επιπλέον, τα ελαστικά, λόγω της σχεδίασης τους, διώχνουν πιο εύκολα τον αέρα, διατηρώντας τα φρένα σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Η εξέλιξη του Ariya Nismo εξασφαλίζει μοναδικές εμπειρίες και επιδόσεις. Το πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο 87 kWh 320 kW/600 Nm μπορεί να επιταχύνει από τα 0-100 km/h μέσα σε 5 δευτερόλεπτα, και από 80-120 km/h σε μόλις 2,4 δευτερόλεπτα.

Το σύστημα αναρτήσεων του μοντέλου, το οποίο περιλαμβάνει τροποποιημένα ελατήρια, σταθεροποιητές και αμορτισέρ, συνεργάζεται με ένα ισορροπημένο πλαίσιο για την αφαίρεση των κραδασμών και τον αυξημένο έλεγχο της κίνησης κύλισης, προσφέροντας στους οδηγούς βελτιωμένο επίπεδο ακαμψίας. Όσον αφορά το υδραυλικό τιμόνι, αλλάζει την αίσθησή του ανάλογα με την ταχύτητα, δουλεύοντας σε συνδυασμό με την ανάρτηση για να δημιουργήσει απαράμιλλη σταθερότητα.

Σε χαμηλότερες ταχύτητες, όπως σε πόλεις και αστικούς δρόμους, το «βάρος» στο τιμόνι μειώνεται, καθιστώντας αβίαστη την κίνηση. Αλλά στον αυτοκινητόδρομο και σε υψηλότερες ταχύτητες, το τιμόνι «βαραίνει», προσφέροντας μια πιο ουδέτερη και σταθερή αίσθηση. Με την προσθήκη του i-Booster, το οποίο αυξάνει την αποτελεσματικότητα των φρένων, μπορείτε επίσης να βιώσετε την πλήρη συγκίνηση του Nismo, διατηρώντας παράλληλα μια ευέλικτη και ασφαλή αίσθηση. Το μοντέλο διαθέτει επίσης την επιλογή «Nismo mode», προσφέροντας στους οδηγούς σταθερή και ομαλή επιτάχυνση. Σε κανονικές συνθήκες οδήγησης, οι οδηγοί μπορούν να μεταβούν απρόσκοπτα στην εναλλακτική «κανονική λειτουργία», η οποία παρέχει μια δυναμική οδήγηση, εξισορροπώντας την δύναμη με την «απλότητα» του αυτοκινήτου. Το Ariya Nismo είναι επίσης εξοπλισμένο με την τεχνολογία e-4ORCE που βελτιστοποιεί την απόδοση τόσο του μπροστινού όσο και του πίσω συστήματος ανάρτησης, εξασφαλίζοντας πρόσφυση σε όλες τις καιρικές συνθήκες, χωρίς να χάνεται η ακρίβεια του σπορ αυτοκινήτου.

Το Nismo e-4ORCE μπορεί να διορθώσει άμεσα την υποστροφή σε στιγμές υψηλής επιτάχυνσης, ενώ προσφέρει 12% βελτίωση στην διατήρηση της ιδανικής γραμμής σε σύγκριση με τη βασική τεχνολογία e-4ORCE. Αυτή η τεχνολογία προσφέρει σταθερότητα και ασφάλεια, ενώ εξακολουθεί να είναι δυναμική η αίσθηση οδήγησης. Το Ariya Nismo περιλαμβάνει έναν ενσωματωμένο φορτιστή 22 kW ο οποίος επιτρέπει την γρήγορη φόρτιση σε όλους τους δημόσιους φορτιστές AC, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να συνδέονται σε οποιονδήποτε αριθμό δημόσιων σταθμών κατά το ταξίδι τους.

Εκλεπτυσμένο εσωτερικό
Το Ariya Nismo διαθέτει ένα λεπτομερώς επανασχεδιασμένο εσωτερικό, από τα καθίσματα μέχρι τα εσωτερικά του φινιρίσματα, παρέχοντας μια premium εμπειρία για όλους. Τα καθίσματα, κατασκευασμένα από υλικό που μοιάζει με σουέντ, είναι ειδικά σχεδιασμένα για σπορ οδήγηση, προσφέροντας βελτιωμένη υποστήριξη για μια ανώτερη εμπειρία.

Ο χαρακτήρας της Nismo είναι παρών σε όλο το εσωτερικό, με κόκκινες ραφές στο τιμόνι, μαζί με τις χαρακτηριστικές κόκκινες πινελιές, δημιουργώντας μια σπορ και υψηλής ποιότητας ατμόσφαιρα. Ο χαρακτηριστικός κόκκινος φωτισμός Andon της Nissan ανεβάζει την διάθεση, φωτίζοντας όμορφα το όχημα. Η έναρξη πωλήσεων αναμένεται τον Ιανουάριο του 2025 και το Ariya Nismo θα πωλείται σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές όπου το crossover είναι ήδη διαθέσιμο (εκτός από την Κύπρο, τη Μάλτα και τη Βόρεια Ιρλανδία).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!