X
Κόσμος

Το νέο υβριδικό Fiat 500 θα ονομαστεί «Torino»

Το όνομα από την πόλη προέλευσης του μοντέλου θα πάρει η επερχόμενη υβριδική έκδοση του ηλεκτρικού Fiat 500 που θα παρουσιαστεί σε περίπου 18 μήνες.

Η επερχόμενη υβριδική έκδοση του Fiat 500 που βρίσκεται στα πλάνα της ιταλικής φίρμας θα λανσαριστεί περίπου σε 18 μήνες από τώρα. Έτσι, προς το τέλος του 2025 θα κυκλοφορήσει το υβριδικό 500αράκι, το οποίο όμως δεν θα έχει το επίθεμα «e», όπως έχει η σημερινή ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου.

Παράλληλα, με την αποκάλυψη της ημερομηνίας λανσαρίσματος, η Fiat έδωσε και στη δημοσιότητα το όνομα του επερχόμενου υβριδικού «500», το οποίο θα είναι Torino. Δηλαδή το όνομα της πόλης προέλευσης του μοντέλου, με την ιταλική κυβέρνηση να μην προβάλει κάποια αντίρρηση, όπως έκανε με την «Milano» και υποχρέωσε την Allfa Romeo να την μετονομάσει, μετά μάλιστα από την επίσημη παρουσίαση της, σε Junior.

Αυτό καθώς το μικρό αυτοκίνητο πόλης κατασκευάζεται επί ιταλικού εδάφους και «γεννήθηκε» στο Torino. Η υβριδική έκδοση του 500 θα κατασκευάζεται δίπλα στην ηλεκτρική, στο εργοστάσιο του Mirafiori.

Ακόμα δεν έχουν δοθεί επίσημα στοιχεία σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του επερχόμενου υβριδικού μοντέλου. Λογικά θα εφοδιάζεται με τον 3κύλινδρο 1.200άρη κινητήρα της εταιρείας, που θα έχει τη δυνατότητα να κινεί αμιγώς ηλεκτρικά το αυτοκίνητο υπό συνθήκες χαμηλού φορτίου για λίγα χιλιόμετρα.

Οι αισθητικές αλλαγές θα είναι περιορισμένες και πιθανότατα θα αφορούν το σύστημα εξάτμισης, που θα ξεπροβάλει κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα. Αναμφίβολα αυτό που θα επηρεαστεί σημαντικά και προς τη θετική κατεύθυνση, είναι η τιμή του, η οποία θα είναι χαμηλότερη από αυτή της ηλεκτρικής έκδοσης του Fiat 500.

 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!