top icon
Κόσμος

Το νέο MINI Cooper «πετάει» την σκούφια του

Την ανοιχτή έκδοση της νέας οικογένειας MINI Cooper αποκάλυψε η βρετανική εταιρεία.

Η νέα οικογένεια MINI Cooper, η οποία είναι διαθέσιμη σε 3θυρες και 5θυρες χάτσμπακ εκδόσεις, αποκτά από σήμερα ένα ακόμα επίλεκτο μέλος: την… ξεσκούφωτη έκδοση Convertible.

Βασιζόμενη στον «κλειστό» 3θυρο αδελφό της σειράς, διαθέτει μια μαλακή αναδιπλούμενη οροφή που κινείται ηλεκτρικά και αποθηκεύεται, όταν είναι ανοιχτή, στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου μειώνοντας τη χωρητικότητα του χώρου φόρτωσης από τα 215 στα 160 λίτρα.

MINI Cooper Convertible

Η ηλεκτρικός μηχανισμός της οροφής επιτρέπει την… αποκάλυψη ακόμα και εν κινήσει (έως και τα 30 χλμ./ώρα) σε μόλις 18 δλ., ενώ για το κλείσιμο αρκούν μόλις 15 δλ. Μια σημαντική καινοτομία εδώ είναι η δυνατότητα ανοίγματος μόνο του πάνω μέρους της οροφής, ακριβώς όπως συμβαίνει με μια κλασσική ηλιοροφή. Το μήκος το συγκεκριμένου ανοίγματος ανέρχεται σε 40 εκατοστά.

Ταυτόχρονα, για την προστασία των αποκλειστικά τεσσάρων επιβατών φροντίζει ένα αλεξινέμιο που μπορεί να «αναπτυχθεί» σε σταθερή θέση και βρίσκεται πίσω από τα πίσω καθίσματα.

MINI Cooper Convertible

Στο εσωτερικό, οι αναφορές στο 5θυρο MINI είναι σαφείς και διακριτές, με την χαρακτηριστική OLED στρογγυλή οθόνη να αποτελεί την βασική διεπαφή.

MINI Cooper Convertible

Κάτω από το εμπρός καπό του νέου MINI Cooper Convertible η εταιρεία προσφέρει προς το παρόν τρία μηχανικά σύνολα – όλα βενζινοκίνητα και 4κύλινδρρα σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Η έκδοση C παίρνει κίνηση από ένα 4κύλινδρο κινητήρα με χωρητικότητα 2,0 λίτρων που αποδίδει 163 ίππους, ενώ η πιο δυνατή S από την ίδια μονάδα, με αυξημένη απόδοση στους 204 ίππους. Τα δύο αυτά μοντέλα χρειάζονται 7,9 και 6,7 δλ. για την επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα.

Αργότερα, στη γκάμα θα προστεθεί και η επίσης 2λιτρη έκδοση JCW για την οποία προς ώρας η MINI δεν ανακοινώνει περισσότερα στοιχεία.

MINI Cooper Convertible

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • MINI Cooper Convertible
  • MINI Cooper Convertible
  • MINI Cooper Convertible
  • MINI Cooper Convertible
  • MINI Cooper Convertible
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ