top icon
Κόσμος

To κινέζικο Onvo L60 τα βάζει με το Tesla Model Y

Η Onvo είναι η νέα μάρκα της κινεζικής Nio και το νέο L60 ένας ακόμα αντίπαλος με υψηλές φιλοδοξίες απέναντι στο best-seller ηλεκτρικό όχημα του πλανήτη και συνολικά το δημοφιλέστερο μοντέλο σε πωλήσεις τη χρονιά που πέρασε.

Χθες η κινεζική Nio αποκάλυψε τη νέα της μάρκα με την ονομασία Onvo, σε συνδυασμό με το πρώτο μοντέλο της, το ηλεκτρικό L60, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στη μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη σε τιμή κάτω των 30.000 δολαρίων.

Έχοντας πραγματοποιήσει έτσι το τιμολογιακό… undercut, βασική φιλοδοξία του Onvo L60 είναι να αντιπαρατεθεί -με ποιο άλλο;- με το Tesla Model Y, έχοντας στη φαρέτρα του μια σειρά από καινοτομίες αλλά και μια πολυσχιδή γκάμα εκδόσεων.

Onvo L60 - Nio

Πριν επεκταθούμε στο τεχνολογικό ποιόν του νέου L60, αξίζει να σημειώσουμε ότι η Onvo -παλαιότερα γνωστή με την κωδική ονομασία Alps- είναι η πρώτη από τις δύο νέες ηλεκτρικές μάρκες που εισάγει στην αγορά της Κίνας η ταχέως αναπτυσσόμενη Nio. Η άλλη, φέροντας την ονομασία Firefly, αναμένεται να παρουσιάσει ένα πολύ πιο προσιτό συμπαγές EV σχεδιασμένο και για την ευρωπαϊκή αγορά.

Onvo L60 - Nio

Επιστρέφοντας στο L60, αξίζει να σταθεί κανείς σε ένα σημαντικό πλεονέκτημά του σε σχέση με το Model Y: την ηλεκτρική πλατφόρμα 900V, η οποία θα του εξασφαλίζει υψηλές ταχύτητες φόρτισης για τις τρεις διαθέσιμες μπαταρίες που θα το τροφοδοτούν – οι οποίες προέρχονται από την κινεζική επίσης BYD.

Onvo L60 - Nio

Η βασική έκδοση θα φορά μια μπαταρία με χωρητικότητα 60 kWh εξασφαλίζοντας με βάση το κινεζικό πρωτόκολλο CLTC (που παραδοσιακά είναι λιγότερο αυστηρό σε σχέση με το ευρωπαϊκό WLTP) εξασφαλίζει αυτονομία 555 χλμ. Οι άλλες δύο εκδόσεις θα είναι εφοδιασμένες με συσσωρευτές ενέργειας με χωρητικότητα 90 και 150 kWh(!), οι οποίο θα εγγυώνται αυτονομία 730 και 1.000+ χλμ. με μία πλήρη φόρτιση.

Onvo L60 - Nio

Το νέο Onvo L60 είναι επίσης συμβατό με τους σταθμούς ανταλλάξιμων μπαταριών της Nio – κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να αποκτήσει μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία σε μόλις 3 λεπτά ύστερα από… επίσκεψη σε έναν από τους 1.000 σταθμούς της μητρικής Nio σε όλη την Κίνα.

Το νέο Onvo L60 είναι ένα SUV (ή μήπως crossover;) με μήκος 4.828 χλστ., πλάτος 1,93 μ. και ύψος 1,62 μ. Ακόμα πιο εντυπωσιακές είναι οι επιδόσεις του στον τομέα της αεροδυναμικής, καθώς ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι μόλις 0,229.

Onvo L60 - Nio

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Onvo L60 - Nio
  • Onvo L60 - Nio
  • Onvo L60 - Nio
  • Onvo L60 - Nio
  • Onvo L60 - Nio
  • Onvo L60 - Nio
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ