top icon
Κόσμος

Το ηλεκτρικό Opel Manta έρχεται το 2025, ηλεκτρικοί οι αντικαταστάτες των Crossland και Insignia

Η Opel επιβεβαίωσε την έλευση του ηλεκτρικού Manta το 2025, ενώ την ίδια φιλοσοφία ως προς το σύστημα μετάδοσης της κίνησης θα διαθέτουν και οι αντικαταστάτες των Crossland και Insignia.

Η Opel επαναεπιβεβαίωσε σήμερα με επίσημη δήλωσή της την πρόθεσή της να λανσάρει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα από το 2028 και μετά, ακολουθώντας και αυτή με τη σειρά της το «ηλεκτρικό δόγμα» της Stellantis, στην οποία και υπάγεται η γερμανική εταιρεία από το Russelsheim.

Στα πλαίσια των ανακοινώσεων αυτών η Opel διαβεβαίωσε ότι η σύγχρονη και αμιγώς ηλεκτρική, για την περίσταση, έκδοση του Manta θα κάνει το ντεμπούτο της το 2025.

Opel Manta

Προς το παρόν και με δεδομένη την πρόσφατη πρεμιέρα του ηλεκτρικού πρωτοτύπου GSe ElectroMOD, άγνωστη παραμένει η επιλογή της Opel όσον αφορά τον τύπο του αμαξώματος που θα υιοθετεί, τελικά, το νέο Manta EV.

Εκτός από τα παραπάνω, η Opel αποκάλυψε σήμερα ότι οι διάδοχοι των Crossland και Insignia θα είναι ηλεκτρικοί, στέλνοντας έτσι στο πυρ το εξώτερο από τη γκάμα των εν λόγω μοντέλων τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Προς ώρας ωστόσο, η Opel δεν προσδιορίζει χρονικά πότε ακριβώς θα κάνουν την επίσημη εμφάνισή τους τα νέα Crossland EV και Insignia EV.

«Η Opel βαδίζει σταθερά προς τον εξηλεκτρισμό – και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ. Επομένως, συμβάλλουμε σημαντικά στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Μαζί με τους εταίρους μας, θα κατασκευάζουμε τις δικές μας μπαταρίες στο Kaiserslautern ήδη από το 2025. Επιπλέον, κατασκευάζεται ένα νέο campus με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον  στα κεντρικά γραφεία μας στο Rüsselsheim», δήλωσε ο CEO της Opel, Uwe Hochgeschurtz.

Opel Manta-e

Η Opel αποκάλυψε επίσης ότι εξελίσσει αυτή τη στιγμή μπαταρίες οι οποίες θα είναι σε θέση να εξασφαλίζουν αυτονομία με μία φόρτιση που θα φτάνει κατ’ ελάχιστο τα 500 χλμ., φτάνοντας μάλιστα στις κορυφαίες παραλλαγές τους, τα 800 χλμ. Στο πλαίσιο αυτό, η Opel στοχεύει στο να εξασφαλίσει σε σταθμούς ταχείας φόρτισης πολύ υψηλές ταχύτητες αναζωογόνησης της μπαταρίας, που θα εξασφαλίζουν ανάκτηση ενέργειας ανά λεπτό φόρτισης που θα προσφέρει αυτονομία 32 χλμ.

Opel Manta

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ