X
Κόσμος

To Honda Prelude επιστρέφει στην Ευρώπη – και θα είναι υβριδικό

Η Honda φέρνει και επίσημα στην ευρωπαϊκή της γκάμα το νέο Prelude γιορτάζοντας ταυτόχρονα τα 25 χρόνια παρουσίας της στην κατηγορία των υβριδικών μοντέλων.

Το νέο Prelude είναι το νεότερο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας υβριδικών μοντέλων της Honda που θα δούμε να έρχεται στη γηραιά ήπειρο σε μια προσπάθεια της ιαπωνικής εταιρείας να προσελκύσει ένα διαφορετικό αυτή τη φορά κοινό.

Το νέο Prelude, το έκτο κατά σειρά μοντέλο της Honda στην Ευρώπη, βασίζεται, όπως είναι προφανές, στο υβριδικό Civic κάνοντας την επανεμφάνισή του σχεδόν δύο δεκαετίες με την «απόσυρση» από την γηραιά ήπειρο της πέμπτης γενιάς.

Προς ώρας, η Honda δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της αναφορικά με τις τεχνολογικές περγαμηνές του νέου Prelude, το οποίο απεικονίζεται σε πρωτότυπη μορφή στις φωτογραφίες που σας παραθέτουμε.

Ωστόσο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χρησιμοποιεί μια παραλλαγή του υβριδικού συστήματος βενζίνης e:HEV του Civic, το οποίο συνδυάζει έναν κινητήρα βενζίνης 2,0 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες. Το νέο κουπέ της Honda αναμένεται να χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό το ίδιο πλαίσιο με το Civic και εμπρός ανάρτηση με διπλά ψαλίδια.

Σχεδιαστικά, το νέο prelude θα υιοθετεί ένα εμπρός μέρος με μακρύ καπό με έντονη κλίση και προβολείς που είναι ενσωματωμένοι στη μάσκα. Θα διαθέτει ζάντες 20 ιντσών καθώς και μερικές χαρακτηριστικές… υβριδικές πινελιές, όπως η μικρή μπλε λωρίδα στο μπροστινό άκρο του εμπρός προφυλακτήρα που μαρτυρά τη φιλοσοφία του συστήματος κίνησης.

Η Honda δεν έχει ακόμα αποκαλύψει τη μορφή που θα έχει το εσωτερικό του νέου Prelude. Ωστόσο και εδώ οι επιρροές από το 5θυρο Civic θα είναι κάτι περισσότερο από διακριτές. Έτσι, ένα σύμπλεγμα δύο οθονών με διαγώνιο 9 και 10 ίντσες θα δεσπόζει στην καμπίνα του νέου ιαπωνικού κουπέ, που αναμένεται να αποκαλυφθεί στην τελική του μορφή μέσα στο 2025.

«Το νέο Prelude σηματοδοτεί το τελευταίο κεφάλαιο της διαρκώς εξελισσόμενης υβριδικής μας ιστορίας διατηρώντας το σπορ DNA του και συνδυάζοντας τέλεια την αποδοτικότητα και τα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης με μια συναρπαστική εμπειρία πίσω από το τιμόνι», δηλώνουν χαρακτηριστικά σήμερα οι ιθύνοντες της Honda.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!