X
Κόσμος

Το Ford Fiesta επιστρέφει ως ηλεκτρικό το 2026

Η Ford φαίνεται ότι θέλει να αλλάξει το παιχνίδι στα ηλεκτρικά μοντέλα, με την προσθήκη ενός μικρού προσιτού που θα προστεθεί στη γκάμα της το 2026 και πιθανότατα να είναι το Fiesta.

Τα ηλεκτρικά μοντέλα δεν έχουν επιτύχει τους υψηλούς στόχους που έχουν θέσει οι αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά και η ίδια η αγορά. Έτσι οι κατασκευαστές αναζητούν λύσεις που θα αλλάξουν αυτή την κατάσταση και πιθανότατα να ανακατέψουν την τράπουλα.

Ο άσσος που αναζητά η Ford μπορεί και να είναι στο μανίκι της, καθώς μια νέα πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί για μικρά μοντέλα, θα μπορούσε, εκτός από το Puma να βρει εφαρμογή και σε ένα άλλο μοντέλο που τόσο αγαπήθηκε από τους φίλους της μάρκας με σήμα το μπλε οβάλ.

Αναφερόμαστε το Fiesta, το οποίο πρόσφατα, το Ιούλιο του 2023 έριξε τους τίτλους τέλους, μετά από μια μακροχρόνια και άκρως επιτυχημένη πορεία στην αγορά. Σύμφωνα λοιπόν με ένα δημοσίευμα του βρετανικού Autocar, η Ford θα επενδύσει πολλά σε νέα μικρά αυτοκίνητα, που θα δούμε μέσα στο 2026 και θα βασίζονται σε μια νέα πλατφόρμα.

Η εξέλιξη έχει ανατεθεί στον Alan Clarke, πρώην μηχανικό της Tesla. Από αυτή θα πρέπει να περιμένουμε μοντέλα μικρότερα των Explorer, Capri και φυσικά Mustang Mach-E. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο μοντέλο από αυτά της νέας οικογένειας που θα παρουσιαστεί, αναμένεται προς το τέλος του 2026 ή στις αρχές του 2027.

Δείτε επίσης: Αποκαλύφθηκε το νέο Ford Capri – Πόσο στοιχίζει στην Ελλάδα

Μέσα σε αυτά θα πρέπει να περιμένουμε σχεδόν σίγουρα, το νέο Puma, ενώ όσον αφορά τα υπόλοιπα, μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα κάτι ακόμα. Με τη λογική ότι η αγορά των ηλεκτρικών θα κινηθεί προς μικρότερα σε μέγεθος αυτοκίνητα στο μέλλον, εκεί θα χωρούσε σίγουρα και η επιστροφή του Fiesta.

Η επένδυση που θα πρέπει να γίνει είναι αναμφίβολα μεγάλη και προκειμένου να μειωθεί το κόστος θα γίνουν μελετημένες κινήσεις σε χρήση τεχνολογιών και υλικών που εξοικονομούν χρήμα και καθιστούν αυτά τα μοντέλα πιο προσιτά και επικερδή για τον κατασκευαστή. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα, μέχρι να ανακοινωθούν και επίσημα τα μελλοντικά πλάνα της Ford, τα οποία ελπίζουμε να περιλαμβάνουν και τη μεγάλη επιστροφή του ιστορικού και εξαιρετικά αγαπητού Fiesta.

Ford Fiesta ST

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!