X
Κόσμος

To DeLorean DMC-12 γίνεται ηλεκτρικό

Μεταφέροντας το «back-to-th-future» σε μια νέα διάσταση, η βρετανική Electrogenic μετέτρεψε το εμβληματικό DeLorean DMC-12 σε ηλεκτρικό. Δείτε πως.

Η Electrogenic είναι μια βρετανική εταιρεία με έδρα την Οξφόρδη η οποία εξειδικεύεται, όπως και πολλές άλλες σήμερα, στη μετατροπή vintage αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά. Ένα από αυτά είναι και το εικονιζόμενο DeLorean DMC-12.

Η ομάδα μηχανικών, προγραμματιστών και κατασκευαστών της Electrogenic μελέτησε προσεκτικά το ηλεκτρικό «πακέτο» που θα εγκαταστούσε στο DeLorean DMC-12 ώστε να ταιριάζει στην υπάρχουσα αρχιτεκτονική του αυτοκινήτου. Σχεδιασμένο από την αρχή για εύκολη τοποθέτηση, το «plug-and-play» πακέτο περιλαμβάνει μια μπαταρία με χωρητικότητα 43 kWh η οποία είναι εγκαταστημένη στη θέση που μέχρι πρότινoς συναντούσε κανείς το ρεζερβουάρ καυσίμου, κάτω από τον εμπρός χώρο αποσκευών και πάνω από τον κινητήρα στο πίσω μέρος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Electrogenic, η υπάρχουσα δομή του αυτοκινήτου δεν αλλοιώνεται -τουναντίον, διατηρείται πλήρως- καθώς δεν υπάρχει πουθενά καμία κοπή στο αυτοκίνητο, ενώ όλες οι τροποποιήσεις είναι πλήρως αναστρέψιμες.

Από εκεί και πέρα, η μπαταρία τροφοδοτεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ με 160 kW και ροπή των 310 Nm (σ.σ: η μετατροπή μπορεί να λάβει χώρα τόσο σε χειροκίνητα όσο και σε αυτόματα DeLorean DMC-12.

Το ηλεκτροκίνητο DMC-12 -το οποίο ζυγίζει μόλις 40 κιλά περισσότερο από την αρχική έκδοση- μετατρέπεται από cruiser σε σπορ αυτοκίνητο. Το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης μειώνει κατά το ήμισυ τον χρόνο για το «0-100» σε σχέση με το original DMC-12 με τον V6 κινητήρα των 130 ίππων – και κάπως έτσι τα σχεδόν 10 δευτερόλεπτα για το συγκεκριμένο σπριντ μειώνονται σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα για το DMC-12 EV.

Οι μηχανικοί της Electrogenic θέλησαν επίσης να προσφέρουν τη δυνατότητα στους δυνητικούς πελάτες να διαμορφώνουν την οδηγική εμπειρία και έτσι ενσωμάτωσαν στο ηλεκτρικό DMC-12 με μια σειρά από drive modes για να ταιριάζουν σε διαφορετικά σενάρια, από τη λειτουργία Eco που βελτιώνει την αυτονομία και τη ρύθμιση Sport για μέγιστη απόδοση.

Σε πραγματικές συνθήκες, η αυτονομία της DMC-12 EV με μια πλήρη φόρτιση της μπαταρίας ξεπερνά τα 240 χλμ. Το DeLorean DMC-12 EV, όπως και σε όλες τις μετατροπές της Electrogenic, διαθέτει τεχνολογία V2L, παρέχοντας ισχύ 3 kW ώστε να μπορεί κανείς να φορτίζει τον φορητό υπολογιστή, να τροφοδοτείτε ένα ψυγείο ή ακόμα και να φορτίζει ένα άλλο EV.

Το ηλεκτρικό DMC-12 του πρώτου πελάτη της Electrogenic είναι εξοπλισμένο με μια σειρά από ειδικά χαρακτηριστικά, όπως Apple CarPlay, βελτιωμένο σύστημα κλιματισμό και προσαρμοσμένο virtual cockpit.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!