X
Κόσμος

Το Czinger 21C έκανε νέο ρεκόρ στο Gooodwood (video)

Τον ταχύτερο χρόνο για αυτοκίνητο παραγωγής σημείωσε το Czinger 21C στο φετινό Goodwood Festival of Speed, παίρνοντας το ρεκόρ από το Rimac Nevera.

Την περασμένη χρονιά στο Goodwood Festival of Speed, το Rimac Nevera σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην ανάβαση του γνωστού λόφου μήκους 1,87 χλμ., όσον αφορά τα αυτοκίνητα παραγωγής. Το ηλεκτρικό hypercar είχε κάνει 49,32 δλ., χρόνος εντυπωσιακός, αλλά όχι ικανός για να διατηρήσει το ρεκόρ για μια ακόμα χρονιά.

Αυτό γιατί φέτος, στο Goodwood 2024 ήρθε ένα αμερικάνικο αυτοκίνητο να κάνει 48,83 δλ. και να πάρει το ρεκόρ στο… σπίτι του. Αναφερόμαστε το Czinger 21C, το οποίο, με οδηγό των Chris Ward, έγινε το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής, αλλά όχι και το ταχύτερο όλων.

Αυτό καθώς από το 2022 ο χρόνος που σημείωσε ο Max Chilton, πρώην οδηγός της Formula 1, με το McMurtry Speirling, ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο ήταν ταχύτερος από αυτόν του Czinger 21C για 9,75 δλ.

Το Czinger 21C σχεδιάζεται και κατασκευάζεται στην Καλιφόρνια. Εφοδιάζεται με ένα twin-turbo V8 κινητήρα 2.9 λίτρων, που έχει όριο περιστροφής 11.000 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με δύο ηλεκτρικά μοτέρ που είναι τοποθετημένα εμπρός, αποδίδει συνολικά 1.250 ίππους.

Αν και το Czinger 21C θεωρείται και είναι ένα αυτοκίνητο παραγωγής, αυτή είναι εξαιρετικά περιορισμένη, καθώς κατασκευάζονται μόλις 80 αυτοκίνητα. Γεγονός που το καθιστά ακόμα πιο «ειδικό» και από το Rimac Nevera, για το οποίο κατασκευάζονται 150 αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!