X
Κόσμος

Το A290_β είναι το νέο ηλεκτρικό «μικρό» της Alpine

Η πρωτότυπη μορφή του ηλεκτρικού «μικρού» της Alpine που βασίζεται στο Renault 5 EV φέρει την ονομασία A290_β και πραγματοποιεί την επίσημη πρεμιέρα του στις 9 Μαΐου.

Με μια όχι και τόσο αναμενόμενη κίνησή της, η Alpine ανακοίνωσε σήμερα ότι στις 9 Μαΐου θα αποκαλύψει για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό την πρωτότυπη εκδοχή του νέου και πρώτου στην ιστορία ηλεκτρικού της μοντέλου, που εν πολλοίς αποτελεί την σπορ εκδοχή του πολυαναμενόμενου Renault 5 EV.

Το όνομα του πρωτοτύπου είναι Α290_β, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Γάλλοι, αντικατοπτρίζει τη νέα στρατηγική των Γάλλων στον τομέα της ονοματοδοσίας των επερχόμενων μοντέλων τους.

Με το γράμμα «A» να αποτελεί εφεξής το σημείο αναφοράς σε κάθε νέο όνομα, ο πρώτος αριθμός (εν προκειμένω το «2») φωτογραφίζει την κατηγορία στην οποία θα ανήκει κάθε μοντέλο των Γάλλων, που δεν είναι άλλη στη συγκεκριμένη περίπτωση από εκείνη των σούπερ μίνι. Από εκεί και πέρα, ο αριθμός «90» αφορά στα «σπορ οχήματα πολλαπλών χρήσεων της μάρκας, γνωστά και ως life-style», σε αντίθεση με το «10», για παράδειγμα, που θα συνεχίσει, όπως και στην Α110, να αποτελεί προνόμιο των «αμιγώς σπορ οχημάτων της Alpine».

Όσο για το γράμμα «β», η Alpine αναφέρει ότι αναφέρεται στη λέξη «beta», η οποία αντιστοιχεί στη δοκιμαστική μορφή ενός προϊόντος ή λογισμικού, πριν το τελευταίο πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής ή την διάθεσή του σε ευρεία κλίμακα, αντίστοιχα.

Προς ώρας, η Alpine δεν δίνει στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για το ηλεκτρικό πρωτότυπο A290_β πέρα από μια ακόμα teaser φωτογραφία, από την οποία εύκολα μπορεί κανείς να δει ομοιότητες σε επίπεδο σχεδίασης με το αδελφό Renault 5 EV Prototype.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η έκδοση παραγωγής του νέου Alpine A290_b θα εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που θα κινεί τους εμπρός τροχούς, ο οποίος θα αποδίδει περί τις 160 kW, δηλαδή σχεδόν 218 ίππους.

Για περισσότερα «συντονιστείτε» στις 9 Μαΐου στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: https://events.alpinecars.com/en/

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!