top icon
Κόσμος

Τίτλοι τέλους για το Audi Q8 e-tron

Η Audi θα ρίξει πρόωρα την αυλαία του ηλεκτρικού Q8 e-tron, ενώ αντίστοιχη θα είναι η μοίρα του ευρωπαϊκού εργοστασίου στο οποίο κατασκευάζεται. Και οι λόγοι είναι προφανείς.

Η μείωση της ζήτησης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα -και δη για εκείνα της πολυτελούς κατηγορίας- φαίνεται να βάζει πρόωρο τέλος στον κύκλο ζωής του Audi Q8 e-tron, το οποίο εγκαινίασε το 2018 το «ταξίδι» της εταιρείας των τεμνόμενων κύκλων στον κόσμο της ηλεκτρικής κινητικότητας.

«Η οικογένεια μοντέλων του Audi Q8 e-tron, η οποία αυτή τη στιγμή παράγεται στο εργοστάσιο της Audi στις Βρυξέλλες, επηρεάζεται από την σημαντική πτώση της ζήτησης για τα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης κατηγορίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γερμανός κατασκευαστής στις επίσημες ανακοινώσεις.

Audi Q8 e-tron - Audi Brussels

Σύμφωνα με την Audi, η εταιρεία «βλέπει τώρα μια πτώση στη ζήτηση που έχει ως αποτέλεσμα την απότομη πτώση των εισερχόμενων παραγγελιών» και ως εκ τούτου «εξετάζει το πρόωρο τέλος της παραγωγής της σειράς μοντέλων Q8 e-tron».

Αυτό συνοδεύεται από «μακροχρόνιες δομικής φύσεων προκλήσεις στην μονάδα των Βρυξελλών» καθώς η διάταξη του εργοστασίου είναι δύσκολο να αλλάξει λόγω της ιδιαίτερης θέσης της μονάδας παραγωγής, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης. Επιπρόσθετα, η Audi επισημαίνει επίσης και το αυξημένο κόστος της εφοδιαστικής αλυσίδας, το οποίο οδηγεί «σε υψηλό κόστος παραγωγής στις Βρυξέλλες σε σύγκριση με άλλες εγκαταστάσεις».

«Όλα αυτά μπορεί να έχουν αντίκτυπο στην απασχόληση στο εργοστάσιο και μπορεί να καταστήσει απαραίτητη την ανάπτυξη εναλλακτικών λύσεων. Αυτό μπορεί επίσης να περιλαμβάνει διακοπή των εργασιών εάν δεν βρεθεί εναλλακτική λύση. Ως αποτέλεσμα, το διοικητικό συμβούλιο της Audi Brussels ενημέρωσε το εταιρικό συμβούλιο για την πρόθεσή του να προβεί σε αναδιάρθρωση του χώρου», αναφέρει η Audi.

Audi Q8 e-tron - Audi Brusseles

Audi Brusseles

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ