X
Νέα

Τι σημαίνουν οι μύτες στο αστέρι της Mercedes-Benz

Το αστέρι της Mercedes-Benz είναι ένα απο τα διασημότερα σήματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Πότε γεννήθηκε και τι συμβολίζει;

Το αστέρι της Mercedes-Benz το γνωρίζουν όλοι σε κάθε γωνιά της γης. Πρόκειται για ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σήματα στον χώρο όχι μόνο του αυτοκινήτου, αλλά της βιομηχανίας γενικότερα. Το άστρο της γερμανικής φίρμας, φέτος το καλοκαίρι συμπληρώνει 100 χρόνια από τότε που κατοχυρώθηκε ως εμπορικό σήμα τον Αύγουστο του 1923. Από τότε μέχρι σήμερα, συνοδεύει όλα τα μοντέλα της φίρμας, αναδεικνύοντας την ποιότητα, τη πολυτέλεια, την ασφάλεια και φυσικά το κύρος.

Ο Gottlieb Daimler και ο Carl Benz, οι δύο ιδρυτές του κολοσσού πλέον της αυτοκινητοβιομηχανίας, ποτέ δεν φαντάζονταν ότι η μάρκα που δημιούργησαν θα έφτανε πλέον να έχει αξία άνω των 50 δισ δολαρίων.

Το λογότυπο μπορεί να κατοχυρώθηκε το καλοκαίρι του 2023, αλλά το κυκλικό στεφάνι με το άστρο στη μέση, εμφανίστηκε τρία χρόνια αργότερα. Με το πέρας των ετών, το σήμα ανανεώθηκε πολλάκις, απωλένοντας τις εμβληματικές δάφνες σε κάθε πλευρά του κύκλου. Αυτές οι δάφνες, προέρχονταν από το αρχαίο ελληνικό και ρωμαϊκό σύμβολο για υψηλή θέση ή νίκη.

Δείτε πώς η Mercedes επιβραβεύει τους πιστούς της πελάτες

Το αστέρι τριών σημείων από την άλλη, παρέμεινε πρωταγωνιστής, όντας σχεδόν αμετάβλητο. Οι τρεις μύτες συμβολίζουν το έδαφος, τον αέρα και τη θάλασσα, τρία στοιχεία τα οποία η εταιρεία επιθυμούσε να κατακτήσει από την ίδρυσή της κιόλας.

Το σήμα που τοποθετείται στο αμάξωμα και φυσικά στο τιμόνι, προβάλλει όλες τις αξίες που πρεσβεύει η φημισμένη φίρμα και παράλληλα ενεργεί ως φάρος στους ανθρώπους της εταιρείας, υπενθυμίζοντας ότι δεν πρέπει ποτέ να στηρίζονται στις δάφνες τις επιτυχίας της μάρκας, αλλά να δικαιολογούν πάντοτε το αστέρι.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!