X
Κόσμος

Τι κρύβει το μυστηριώδες πρωτότυπο της Renault

Η Renault ετοιμάζεται για την αποκάλυψη ενός πρωτοτύπου με βιώσιμα, όπως η ίδια επισημαίνει, χαρακτηριστικά. Ας δούμε περί τίνος πρόκειται.

Με μια λιτή της ανακοίνωση, η Renault επιβεβαίωσε ότι το πιο… φρέσκο πρωτότυπό της θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στα πλαίσια της εκδήλωσης ChangeNOW η οποία είναι προγραμματισμένη να λάβει χώρα στις 19 Μαΐου.

Το πρωτότυπο, που δεν έχει ακόμη μία επίσημη ονομασία, έχει ήδη προαναγγείλει τον περασμένο Φεβρουάριο ο CEO του Groupe Renault, Luca de Meo. Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει το νέο αφεντικό του γαλλικού ομίλου το εν λόγω πρωτότυπο θα διαθέτει έναν κινητήρα υδρογόνου υιοθετώντας στο «σώμα» του βιώσιμα υλικά.

Ενώ το πρώτο teaser του πρωτοτύπου ήταν σχετικά αποκαλυπτικό, η νέα φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από τη Renault σήμερα δείχνει μόνο αυτό που φαίνεται να είναι ένα μικρό τμήμα της κολόνας Β. Σε αυτή διακρίνεται επίσης ένα φωτισμένο logo της Renault και η ειδική βαφή που αλλάζει χρώμα που συνδυάζει μπλε, πράσινες και μοβ αποχρώσεις.

Ωστόσο, τα πενιχρά αυτά στοιχεία εξακολουθούν να μην είναι αρκετά για να μαντέψει κανείς τον τύπο αμαξώματος του πρωτοτύπου των Γάλλων, που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ένα χάτσμπακ μοντέλο, όπως το Renault 5 ή ένα crossover.

Σε κάθε περίπτωση η Renault αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής για το νέο της πρωτότυπο:

«Αυτό το όχημα είναι ένα μοναδικό πρωτότυπο αυτοκίνητο που ενσωματώνει το όραμα και τις δεσμεύσεις του ομίλου για βιώσιμη ανάπτυξη και ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στις 18 Φεβρουαρίου 2022, από τον Luca de Meo, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Renault και της μάρκας Renault, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Renault Group 2021 Financial Results.

«Αφιερωμένη σε βιώσιμες και με θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον λύσεις, το ChangeNOW είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση στον κόσμο και θα λάβει χώρα στο Grand Palais Ephémère και στον Πύργο του Άιφελ, από τις 19 έως τις 21 Μαΐου στο Παρίσι».

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!