X
Κόσμος

Θα επιστρέψει το smart Roadster σε ηλεκτρικό;

Η smart μεγαλώνει τα μοντέλα της, με την παρουσίαση νέων SUV, αλλά υπάρχει πιθανότητα να δούμε και ένα νέο μικρό, εμπνευσμένο από το παλιό Roadster.

Αλλαγή πλεύσης έχει κάνει η smart, αφήνοντας πίσω της τα θερμικά, αλλά και τα μικρά σε μέγεθος μοντέλα. Αυτό αναμένεται να αλλάξει, καθώς σύμφωνα με δήλωση του CEO της smart στην Ευρώπη, Dirk Adelmann, η επιστροφή του Roadster στη γκάμα της μάρκας έχει πιθανότητες να γίνει.

Μετά από χρόνια που η εταιρεία έχει επενδύσει αποκλειστικά σε μικρά αυτοκίνητα έκανε μια μεγάλη στροφή, δημιουργώντας μια γκάμα που τώρα περιλαμβάνει τρία SUV, τα #1, #3 και #5, που της επιτρέπουν να βλέπει την αγορά με διαφορετικό… μάτι, καθώς αυτά είναι πιο αποδοτικά οικονομικά μοντέλα.

Δείτε επίσης: Οδηγούμε τα smart #1 και smart #3

Όπως ο Dirk Adelmann τόνισε σε δήλωσή του, ο σχεδιασμός της γκάμας που έγινε όταν η Geely απέκτησε το 50% της εταιρείας από τη Mercedes-Benz, είχε μεταξύ άλλων και ένα μικρό διθέσιο μοντέλο, στη λογική του smart Roadster, το οποίο μάλιστα, τότε, δεν απορρίφθηκε.

Το αρχικό Roadster που κυκλοφόρησε για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά κέρδισε τις καρδιές πολλών, ήταν ένα διθέσιο ανοιχτό μοντέλο, με μήκος 3,4 μ., που πρόσφερε περισσότερα από την ευελιξία που είχε το μικρό αδελφάκι του, το smart fortwo.

Ωστόσο, για να κατασκευαστεί κάτι τέτοιο σε αυτή τη φάση, η εταιρεία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει μια νέα πλατφόρμα, με την εταιρεία να μην όμως διατεθειμένη να σηκώσει το οικονομικό βάρος που αυτό συνεπάγεται. Έτσι, για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να προκύψει από μια συμμαχία.

Όπως διευκρίνισε ο CEO της smart, «το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε αυτή τη στιγμή είναι να κατασκευάσουμε ένα αυτοκίνητο, το οποίο δεν θα αποφέρει κέρδος σε κανέναν, επειδή αυτό δεν θα έχει διάρκεια στο χρόνο. Θέλουμε να έχουμε ένα καλό και θετικό επιχειρηματικό αποτέλεσμα, τόσο για εμάς, όσο και για τους εμπόρους μας και φυσικά για τους πελάτες μας».

Σημ: Οι φωτογραφίες του θέματος είναι με το μοντέλο του 2003.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!