top icon
Κόσμος

Tesla: Τέρμα τα παιχνίδια

Η Tesla θα σταματήσει να διαθέτει τη λειτουργία Passenger Play όταν το αυτοκίνητο κινείται.

Η Tesla, μετά τον πρόσφατο «θόρυβο» που προκάλεσε η απόφαση της NHTSA να διενεργήσει έρευνα σε 580.000 αυτοκίνητα της αμερικάνικης εταιρείας αναφορικά με τη δυνατότητα Passenger Play, προτίθεται να σταματήσει να επιτρέπει την αναπαραγωγή βιντεοπαιχνιδιών στα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της ενώ τα αυτοκίνητά της κινούνται.

Την ανακοίνωση έκανε η ίδια NHTSA με σχετική ανάρτησή της.

Η υπηρεσία ασφαλείας ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη επίσημη έρευνα για οχήματα Tesla που πουλήθηκαν από το 2017 έως και σήμερα λόγω της απόφασης της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας να επιτρέψει την αναπαραγωγή παιχνιδιών στην κεντρική οθόνη αφής.

Η εν λόγω αφορά τα Tesla Model 3, S, X και Y, τα οποία είναι εξοπλισμένα με τη λειτουργία Passenger Play.

Tesla Model S

Η Tesla ενημέρωσε την NHTSA ότι μια ασύρματη ενημέρωση λογισμικού θα κλειδώσει τη λειτουργία Passenger Play, η οποία δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν το όχημα βρίσκεται σε κίνηση.

«Η NHTSA αξιολογεί συνεχώς τον τρόπο με τον οποίο οι κατασκευαστές εντοπίζουν και προστατεύουν τους χρήστες από κινδύνους απόσπασης της προσοχής που μπορεί να προκύψουν λόγω σφαλμάτων, κακής χρήσης ή επί σκοπού χρήσης τεχνολογιών άνεσης, συμπεριλαμβανομένων των οθονών ψυχαγωγίας», ανέφερε η αμερικάνικη υπηρεσία.

Ο οργανισμός νωρίτερα φέτος είχε επισημάνει ότι η απόσπαση προσοχής ευθύνεται για σημαντικό αριθμό θανάτων από τροχαία ατυχήματα στις ΗΠΑ – 3.142 μόνο το 2019.

Ποιος θεωρείτε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού EKO Ράλλυ Ακρόπολις;

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ