top icon
Κόσμος

Τα πρώτα Volvo EX90 φτάνουν στους αγοραστές τους

Το αμιγώς ηλεκτρικό EX90 κατευθύνεται ήδη προς τους επίσημους διανομείς της Volvo στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Οι πρώτοι αγοραστές του θα παραλάβουν τα αυτοκίνητά τους πριν από το τέλος αυτού του μήνα.

Το EX90 είναι η νέα ναυαρχίδα της Volvo και θέτει νέα πρότυπα για την εταιρεία στην ασφάλεια, τη βιωσιμότητα και την ανθρωποκεντρική τεχνολογία που κάνει τις ζωές πιο εύκολες και απολαυστικές. Για τους παραπάνω λόγους, κατά τις δοκιμές της νέας μας ναυαρχίδας είχαμε υψηλές απαιτήσεις και πιέσαμε το αυτοκίνητο στα όριά του. Ο διευθύνων σύμβουλος Jim Rowan δοκίμασε εξονυχιστικά το EX90 τις τελευταίες εβδομάδες. Συνοδευόμενος από συναδέλφους, πραγματοποίησε ένα ταξίδι με το EX90, διασχίζοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες, από το εργοστάσιο μας έξω από το Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας μέχρι την Καλιφόρνια. Το EX90 αντιπροσωπεύει επίσης μία αλλαγή για την εταιρεία, ως το πρώτο μοντέλο Volvo που βασίζεται σε έναν κεντρικό υπολογιστή. Ο in-car υπολογιστής AI βασίζεται στην πλατφόρμα NVIDIA DRIVE. Αυτό το κεντρικό σύστημα, με την προσθήκη της Snapdragon Cockpit Platform από την Qualcomm Technologies Inc. και του εσωτερικά εξελιγμένου λογισμικού από τους μηχανικούς της Volvo, συνεργάζονται απρόσκοπτα για να εκτελέσουν τις σημαντικές λειτουργίες του αυτοκινήτου, από την ασφάλεια και το σύστημα infotainment έως τη διαχείριση της μπαταρίας. Το αποτέλεσμα είναι μία εμπειρία πιο απρόσκοπτη και με πιο άμεση απόκριση.

Volvo EX90

Συνδεδεμένο μέσω ενσωματωμένων υπηρεσιών και εφαρμογών Google, το EX90 εξοπλίζεται με μία σειρά αισθητήρων, που περιλαμβάνουν ραντάρ, κάμερες και ένα lidar που παρέχεται από τη Luminar για επαυξημένη ασφάλεια. Η συλλογή δεδομένων από τους αισθητήρες, σε συνεργασία με τη συνεχώς ενεργή σύνδεση 5G και τις τακτικές ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις λογισμικού, επιτρέπουν να βελτιώνουμε συνεχώς τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου και να αναπτύσσουμε τη λειτουργικότητά του με την πάροδο του χρόνου. Με άλλα λόγια, το EX90 σχεδιάστηκε για να ωριμάζει και να εξελίσσεται μαζί σας.

Το EX90 βασίζεται στη νέας γενιάς τεχνολογική βάση, σχεδιάστηκε ως αμιγώς ηλεκτρικό και έχει αυτονομία οδήγησης έως 600 km. Είναι σχεδιασμένο για να είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο που έχουμε φτιάξει ποτέ, με πληθώρα συστημάτων παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας νέας γενιάς και λογισμικό που λαμβάνει πληροφορίες από μία δέσμη προηγμένων αισθητήρων. Το EX90 είναι ένα αυτοκίνητο που επιδεικνύει πολλές πρωτιές. Είναι το πρώτο Volvo που εξοπλίζεται με lidar, καθώς και το πρώτο με σύστημα κεντρικού υπολογιστή. Είναι επίσης το πρώτο Volvo που σχεδιάστηκε για να παρέχει δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης, επιτρέποντας στους πελάτες να συνεισφέρουν σε ένα πιο σταθερό δίκτυο και σε μεγαλύτερη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας από την κοινωνία. Επίσης, είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που προσφέρει τη λειτουργία Abbey Road Studios, που περιλαμβάνεται στο προαιρετικό ηχοσύστημα Bowers & Wilkins.
Volvo EX90Η παραγωγή του EX90 ξεκίνησε νωρίτερα φέτος στο εργοστάσιο της Volvo στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ. Η μονάδα διαθέτει ικανότητα παραγωγής 150.000 αυτοκινήτων ανά έτος. Τα πρόσφατα χρόνια, πραγματοποιήσαμε εκτεταμένες επενδύσεις στις εγκαταστάσεις της, ανανεώνοντας και επεκτείνοντας το τμήμα αμαξωμάτων και το βαφείο. Το εργοστάσιο σήμερα διαθέτει επίσης μία υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής μπαταριών. Με αυτές τις επενδύσεις, οι εγκαταστάσεις μας στις ΗΠΑ είναι άρτια προετοιμασμένες για το ξεκίνημα αυτής της νέας εποχής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ