top icon
Κόσμος

Τα ηλεκτρικά GTi θα είναι πιο συναρπαστικά από τα θερμικά, υπόσχεται η VW

Η VW ετοιμάζει τη νέα γενιά των GTi μοντέλων της που θα έχουν ηλεκτρική καρδιά, αλλά και άκρως ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά.

Η ολομέτωπη επίθεση της VW στην κατηγορία των ηλεκτρικών περιλαμβάνει επίσης τα GTi. Από τον περασμένο χρόνο που έκανε και επίσημα την ανακοίνωση για την έλευση των ηλεκτρικών GTi, έχει κυλίσει αρκετό νερό στο αυλάκι, με τη γερμανική εταιρεία να σχεδιάζει το λανσάρισμα μέσα στο 2026.

vw id gti concept

Η κατηγορία των GTi είναι συνυφασμένη, μέχρι τώρα, με τα μοντέλα που εφοδιάζονται με θερμικό κινητήρα και δίνουν έμφαση στην απόδοση και στις επιδόσεις, αλλά και την οδική συμπεριφορά.

Το πρώτο σκέλος που αφορά τις επιδόσεις, δίχως άλλο μπορεί να το πετύχει με τα ηλεκτρικά μοτέρ, καθώς η απόδοση είναι κάτι σχετικά εύκολο για αυτούς τους κινητήρες.

vw id gti concept

Ωστόσο, όπως η ίδια η εταιρεία ανακοινώνει, δεν θα σταθεί μόνο στις επιδόσεις, καθώς εξελίσσει το πλαίσιο, με αναρτήσεις που θα προσφέρουν ακόμα υψηλότερο επίπεδο ακρίβειας και οδηγική απόλαυσης, από ότι στα θερμικά μοντέλα.

Επιπλέον, θα προσέξουν ιδιαίτερα και λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, όπως ο ήχος, που λείπει από τα ηλεκτρικά και αποτελεί μόνιμο παράπονο των απανταχού petrolhead, όσον αφορά τα μοντέλα του «είδους». Εξελίσσουν ένα τεχνητό ήχο «GTi e-sound» που θα περνάει στο εσωτερικό μέσω των ηχείων, προκειμένου να ανεβάζει τη διάθεση, οδηγού και επιβατών.

vw id gti concept

Πολύ πιθανό είναι να δούμε μικρά σε μέγεθος ηλεκτρικά GTi, έτσι ώστε να επιτύχουν και έναν ακόμα στόχο, που είναι η διατήρηση του βάρους χαμηλά. Στοιχείο που είναι απαραίτητο για τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς που είναι και το μέγα ζητούμενο, σύμφωνα με τους ανθρώπους της VW.

vw id gti concept

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • vw id gti concept
  • vw id gti concept
  • vw id gti concept
  • vw id gti concept
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ