X
Κόσμος

Τ.33, η νέα δημιουργία του Gordon Murray

Η Gordon Murray Automotive θα παρουσιάσει στις 27 Ιανουαρίου το T.33, το δεύτερο κατά σειρά νέο της μοντέλο μετά την Τ.50.

Η Gordon Murray Automotive, η νεοσύστατη εταιρεία του διάσημου σχεδιαστή Gordon Murray, είναι έτοιμη να αποκαλύψει τη δεύτερη κατά σειρά δημιουργία της, μετά την T.50 και την αγωνιστική παραλλαγή της T.50s Niki Lauda.

Η νέα T.33, όπως επισήμως θα ονομάζεται, θα παρουσιαστεί στις 27 Ιανουαρίου, θα τοποθετείται στην κατηγορία «Supercar GT», και θα δίνει έμφαση στις επιδόσεις, ενώ θα κατασκευάζεται, σε αντίθεση με τις δύο εκδοχές της T.50, στις νέες εγκαταστάσεις του Gordon Murray Group που βρίσκονται στο Windlesham (Surray) της Μ. Βρετανίας.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες Gordon Murray Group, το νέο «σπίτι» της εταιρείας θα κοστίζει 50 εκατ. λίρες και έχει την έδρα του σε ένα χώρο 540 στρεμμάτων, στον οποίο θα κατασκευαστούν εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 12.000 τετραγωνικών μέτρων. Η εταιρεία εκτιμά ότι το νέο διοικητικό, τεχνολογικό και κατασκευαστικό της κέντρο, στο οποίο θα περιλαμβάνεται και μία μικρή πίστα δοκιμών, θα δημιουργήσει περισσότερες από 100 νέες θέσεις εργασίας.

Προς το παρόν, οι τεχνικές περγαμηνές της νέας T.33 δεν έχουν γίνει γνωστές, πέρα από το γεγονός ότι θα κινείται από έναν V12 κινητήρα.

Στις επίσημες ανακοινώσεις του, ο ιδρυτής και δημιουργούς της Gordon Murray Automotive δήλωσε:

«Είμαι βέβαιος ότι τόσο το νέο μας Supercar όσο και το νέο μας σπίτι θα αλλάξουν τους κανόνες του παιχνιδιού στην αυτοκινητοβιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου. Θα έχουμε πολλά σημαντικά ορόσημα για την έδρα μας τα επόμενα δύο χρόνια. Αλλά ένα από τα πιο σημαντικά θα είναι στις 27 Ιανουαρίου, όταν θα αποκαλύψουμε το πρώτο αυτοκίνητο της Gordon Murray Automotive που θα κατασκευαστεί εκεί.

«Είμαστε όλοι εξαιρετικά ενθουσιασμένοι που αποκαλύπτουμε ένα τόσο σημαντικό αυτοκίνητο».

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!