X
Κόσμος

Συνεργασία Kaufland και e-Mobility για την ηλεκτροκίνηση στη Ρουμανία

Η «Kaufland» θα εγκαταστήσει νέους σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στη Ρουμανία, σε συνεργασία με την «e-Mobility Rentals», μια επιχείρηση που επικεντρώνεται σε βιώσιμες λύσεις παράδοσης εμπορευμάτων.

Οι νέοι σταθμοί ανταλλαγής μπαταριών θα βρίσκονται στους χώρους στάθμευσης δέκα καταστημάτων Kaufland σε Constanța, Cluj-Napoca, Iași, Brașov και Timișoara μέχρι το τέλος του 2024. Η συνεργασία μεταξύ της Kaufland και της e-Mobility ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2023, αρχικά στο Βουκουρέστι, και τώρα βρίσκεται σε διαδικασία επέκτασης. Μέσω αυτής, η Kaufland χρησιμοποιεί ηλεκτρικά οχήματα που παρέχονται από την e-Mobility Rentals για την υπηρεσία «Kaufland Delivers». Τα οχήματα αυτά είναι εξοπλισμένα με μπαταρίες που μπορούν να αντικατασταθούν γρήγορα στους σταθμούς εναλλαγής μπαταριών στους χώρους στάθμευσης της Kaufland, εξασφαλίζοντας αδιάλειπτες παραδόσεις εμπορευμάτων.

Ο πρωταρχικός στόχος αυτού του έργου με την e-Mobility είναι η διευκόλυνση των παραδόσεων σε μικρές και μεσαίες αποστάσεις, λαμβάνοντας υπόψη την περιορισμένη εμβέλεια των ηλεκτρικών οχημάτων και την ευπαθή φύση ορισμένων τροφίμων. Η βασική καινοτομία αυτής της υπηρεσίας έγκειται στη μέθοδο τροφοδοσίας των αυτοκινήτων. Λόγω του συμπαγούς μεγέθους των οχημάτων, όταν η μπαταρία εξαντλείται, αντικαθίσταται άμεσα με μια φορτισμένη. Οι εφεδρικές μπαταρίες αποθηκεύονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εντός των χώρων στάθμευσης της Kaufland.

«Μετά την έναρξη του πρώτου εθνικού δικτύου σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων το 2016, η Kaufland Romania συνεχίζει τη σειρά συνεργασιών για μεγαλύτερη βιωσιμότητα. Με τη φιλοξενία σταθμών ανταλλαγής μπαταριών στους χώρους στάθμευσής μας, στοχεύουμε να συμβάλουμε στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και από την έναρξη της συνεργασίας το 2023, υπολογίζουμε ότι έχουν αποφευχθεί 353 τόνοι εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε την e-Mobility Rentals στην επέκταση του καινοτόμου οικοσυστήματός της που βασίζεται στην ταχεία ανταλλαγή μπαταριών σε όλη τη χώρα και να διευκολύνουμε νέες παραδόσεις με τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον μέσων μεταφοράς για τους πελάτες μας», δήλωσε ο Valer Hancaș, Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Υποθέσεων της Kaufland Romania.

Η ανάπτυξη του δικτύου σταθμών ανταλλαγής μπαταριών, το οποίο περιλαμβάνει επί του παρόντος έξι πόλεις στη Ρουμανία, σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την αύξηση της λειτουργικής ικανότητας του συστήματος ηλεκτρικής κινητικότητας που προορίζεται για επιχειρήσεις σε εθνικό επίπεδο. Τα κύρια οφέλη του έργου περιλαμβάνουν αποτελεσματικές, ασφαλείς και φιλικές προς το περιβάλλον παραδόσεις, συμβάλλοντας στη μείωση της ρύπανσης και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα σε πόλεις πέραν του Βουκουρεστίου.

Η E-Mobility Rentals διαθέτει 12 σταθμούς εναλλαγής μπαταριών στο Βουκουρέστι και την Constanța, μια υποδομή που εξυπηρετεί ολόκληρο τον στόλο ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας. Επιπλέον, οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε μια εφαρμογή για κινητά, την e-Mobility Rentals, η οποία είναι διαθέσιμη για συστήματα iOS και Android. Τους επιτρέπει να εντοπίζουν τον πλησιέστερο σταθμό, να παρακολουθούν τον στόλο και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις ανταλλαγές μπαταριών. Η υπηρεσία αυτή χρησιμοποιείται κυρίως από εταιρείες στον τομέα της διανομής τροφίμων και αλυσίδες υπεραγορών, με περισσότερο από το ήμισυ του στόλου της e-Mobility να ενοικιάζεται σε φορείς αυτών των κλάδων. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της νεοσύστατης επιχείρησης, τα σχέδια περιλαμβάνουν επέκταση σε εταιρείες ride-sharing, στο λιανικό εμπόριο και σε στόλους οχημάτων. Επιπλέον, στοχεύονται επίσης συνεργασίες με δήμους, τοπικές διοικήσεις ή εταιρείες κοινής ωφέλειας, οι οποίες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη λύση e-Mobility Rentals που υποστηρίζει τις πράσινες μεταφορές και τις βιώσιμες πόλεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!