top icon
Επικαιρότητα

Συνεργασία Ford και Google

Η Ford ανακοίνωσε τη συνεργασία την με την Google, η οποία θέτει στο επίκεντρό της τη δημιουργία μοναδικών υπηρεσιών για μια βελτιωμένη εμπειρία χρήστη μέσα στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, οι Ford και Google ενώνουν τις δυνάμεις σε μια τεχνολογική σύμπραξη διάρκειας 6 ετών, μέσα από την οποία πρωταρχικός στόχος είναι η ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και προϊόντων για λογαριασμό της Ford.

Στα πλαίσια της συνεργασίας τους, οι δύο εταιρείες ιδρύουν μία νέα ομάδα με την ονομασία Team Upshift η οποία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ford «θα διευρύνει τον ορίζοντα μετασχηματισμού της εταιρείας και θα ξεκλειδώσει ευκαιρίες για προσωποποιημένες εμπειρίες χρήστη και ανάπτυξης υπηρεσιών που βασίζονται σε δεδομένα».

Την ίδια στιγμή, το Google Cloud θα αποτελέσει για την Ford τον βασικό πάροχο που θα δώσει στην μπλε οβάλ εταιρεία τη δυνατότητα να αξιοποιήσει την τεχνολογία της Google στη χρήση δεδομένων, στην τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και στη μηχανική μάθηση.

Από το 2023 τα μοντέλα Ford θα εφοδιάζονται με λειτουργικό Android καθώς και με τον ψηφιακό βοηθό Google Assistant, που θα παρέχει υπηρεσίες φωνητικών εντολών μέσα στο αυτοκίνητο.

Επίσης, η πλοήγηση θα πραγματοποιείται στα μοντέλα Ford με την αρωγή των χαρτών Google Maps, οι οποίοι θα μπορούν να παρέχουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.

Τέλος, με το Google Play οι χρήστες-οδηγοί θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα προτιμώμενα apps προκειμένου να απολαμβάνουν μουσική, podcasts κοκ.

«Με την Ford να συνεχίζει τον πιο ριζικό μετασχηματισμό στην ιστορία της μέσω του εξηλεκτρισμού και της ανάπτυξης τεχνολογιών συνδεσιμότητας και αυτόνομης οδήγησης, η συνεργασία Google και Ford δημιουργεί μία υπερδύναμη καινοτομίας η οποία είναι ικανή να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία στους πελάτες μας εκσυγχρονίζοντας συγχρόνως την επιχειρηματική μας δραστηριότητα» δήλωσε ο Πρόεδρος και CEO της Ford, Jim Farley.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ