X
Κόσμος

Συνεργασία Ferrari με Qualcomm Technologies

Η Ferrari προχωρά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της συνάπτοντας συμφωνία με την αμερικάνική Qualcomm Technologies που αφορά τόσο τα αυτοκίνητα δρόμου όσο και την υποστήριξη της ιταλικής ομάδας στην F1.

Όπως επίσημα ανακοινώθηκε χθες, η Ferrari θα συνεργαστεί με την Qualcomm Technologies για να χρησιμοποιήσει τα προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας, και συγκεκριμένα την ψηφιακή πλατφόρμα Snapdragon, για να επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της.

Η συμφωνία των Ferrari και Qualcomm Technologies περιλαμβάνει κοινές δράσεις τόσο στα αυτοκίνητα δρόμου όσο και την αγωνιστική ομάδα της F1 και τα πρώτα κοινά projects, συμπεριλαμβανομένου του λεγόμενου ψηφιακού πιλοτηρίου, έχουν ήδη πάρει τον δρόμο για την υλοποίησή τους.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari, Benedetto Vigna, βετεράνος του κλάδου στον χώρο της τεχνολογίας, είχε δηλώσει τον Νοέμβριο ότι η Ferrari θα επιδιώξει τεχνολογικές συνεργασίες καθώς προχωρά στη μετάβαση της προς μια πιο «καθαρή» κινητικότητα στρέφοντας συγχρόνως τις επενδύσεις της σε νέες τεχνολογίες που απαιτούν υψηλές επενδύσεις.

«Η καινοτομία απαιτεί οι ηγέτες της αγοράς να συνεργάζονται. Χάρη σε αυτή τη συμφωνία επεκτείνουμε τις γνώσεις μας στις ψηφιακές τεχνολογίες και το web 3.0, τομείς με μεγάλες δυνατότητες για την αυτοκινητοβιομηχανία και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Benedetto Vigna στη δήλωση.

Το λογότυπο Snapdragon θα κάνει το ντεμπούτο του στο μονοθέσιο F1-75 της Ferrari που θα παρουσιαστεί στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Μαρανέλο στις 17 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!