X
Κόσμος

Στην παραγωγή το μεγάλο ηλεκτρικό Volvo EX90 – Πότε ξεκινούν οι παραδόσεις

Ξεκίνησε η διαδικασία παραγωγής του πολυαναμενόμενου Volvo EX90, του μεγάλου ηλεκτρικού SUV με αυτονομία 600 χιλιομέτρων.

Δύο χρόνια μετά την πρεμιέρα του Volvo EX90 ξεκίνησε και η παραγωγή του. Το πρώτο αυτοκίνητο που πέρασε τη γραμμή παραγωγή του εργοστασίου Charleston στην Ν. Καρολίνα είναι χρώματος μπλε (Denim Blue) και προορίζεται για έναν πελάτη από τις ΗΠΑ.

Γενικότερα, οι παραδόσεις των πρώτων αυτοκινήτων έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο δεύτερο μισό του 2024.

Το EX90 έρχεται να συμπληρώσει τη γκάμα των ηλεκτρικών SUV της Volvo, καταλαμβάνοντας την πάνω θέση σε επίπεδο διαστάσεων. Διαθέτει τη νέα τεχνολογία της σουηδικής μάρκας, που χρησιμοποιεί κεντρικό υπολογιστή και αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο την ασφάλεια.

Το μεγάλο ηλεκτρικό SUV είναι σχεδιασμένο εξαρχής ως ηλεκτρικό, με αυτονομία που αγγίζει τα 600 χιλιόμετρα. Εστιάζει στην ασφάλεια και υπόσχεται ότι είναι το κορυφαίο -σε αυτόν τον τομέα- μοντέλο της σουηδικής φίρμας, χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας, με λογισμικό που λαμβάνει πληροφορίες από μία ευρεία σειρά αισθητήρων.

Στο εσωτερικό του η σχεδίαση ακολουθεί τη μινιμαλιστική προσέγγιση που διακρίνει τα μοντέλα της Volvo. Διακρίνεται για τους μεγάλους χώρους και την 7θέσια διάταξη, με πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης του εσωτερικού.

Volvo EX90

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!