top icon
Κόσμος

Στην Ελλάδα το νέο Honda Civic Type R των 329 ίππων – Δείτε την τιμή του

Ξεκίνησε η διάθεση του νέου Civic Type R, το οποίο είναι πλέον πιο ισχυρό, πιο γρήγορο, πιο μεγάλο, αλλά και… πλήρως εξοπλισμένο.

Η εισαγωγική εταιρείας της Honda στη χώρα μας ανακοίνωσε τη διάθεση της νέας, έκτης γενιάς τού πολυαναμενόμενου Civic Type R. Η κορυφαία έκδοση του Civic έρχεται με αυξημένη ισχύ, έχοντας κάτω από το καπό της τον ισχυρότερο VTEC Turbo κινητήρα στην ιστορία του Type R.

To νέο Honda Civic Type R έχει δεχθεί σημαντικές αλλαγές που το καθιστούν το γρηγορότερο μέχρι τώρα από όλες τις γενιές του και ένα απόλυτα ικανό hot hatch απέναντι στον ανταγωνισμό.

2023 Honda Civic Type R unveil

Το μήκους 4.594 χλστ. Type R στέκεται μόλις 121 χλστ. πάνω από το έδαφος  (καθαρή απόσταση), πατώντας σε ανάρτηση που περιλαμβάνει διπλά ψαλίδια εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, έχοντας και σημαντικά φαρδύτερο μετατρόχιο πίσω. Παράλληλα, έχει 35 χλστ. μακρύτερο μεταξόνιο από τον προκάτοχό του, που του χαρίζει μεγαλύτερη ευστάθεια και ακρίβεια.

2023 Honda Civic Type R unveil

Εφοδιάζεται με τον ισχυρότερο VTEC Turbo κινητήρας που έχει χωρητικότητα 1.996 κ.εκ. και αποδίδει 329 ίππους στις 6.500 σ.α.λ. και 420 Nm ροπής, τα οποία είναι διαθέσιμα στο σύνολό τους και σταθερά από τις 2.500 έως τις 4.000 σ.α.λ. Ζυγίζει 1.429 κιλά και προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις, με 0-100 χλμ./ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα, έχοντας μέγιστη ταχύτητα 275 χλμ./ώρα.

Honda Civic Type R - Nurburgring - NEW HONDA CIVIC TYPE R REGAINS PRODUCTION VEHICLE FWD LAP RECORD AT NÜRBURGRING

Για τη μετάδοση που περνάει μόνο στους εμπρός τροχούς φροντίζει ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, με σύστημα rev-matching. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στο σύστημα εξαγωγής, με τις τρεις απολήξεις στο κέντρο του πίσω προφυλακτήρα. Επιπλέον, αναβαθμισμένο παρουσιάζεται και το σύστημα πέδησης, ενώ το αυτοκίνητο πατάει σε τροχούς ελαφρού κράματος 19 ιντσών, με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S.

Honda Civic Type R

Η σχεδίαση του νέου Honda Civic Type R έγινε με γνώμονα τη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής. Οι εισαγωγές είναι απόλυτα μελετημένες έτσι ώστε να παρέχουν την απαραίτητη δύναμη που απαιτείται ώστε να αποδίδει τα μέγιστα σε δρόμο και πίστα. Το diffuser μαζί με την μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος παρέχουν αυξημένη κάθετη δύναμη, βελτιώνοντας την ευστάθεια.

Honda Civic Type R

Στο εσωτερικό είναι εμφανείς οι ομοιότητες με το πιο πρόσφατο Civic, Εδώ όμως ο οδηγός κάθεται πιο χαμηλά, έχοντας τα πάντα γύρο του και σχεδιασμένα για αυτόν. Τα σπορ καθίσματα κερδίζουν τις εντυπώσεις οπτικά και στηρίζουν το σώμα σωστά. Όσον αφορά τα προγράμματα οδήγησης, διαθέτει τρία στον αριθμό: Comfort, Sport και +R.

Δείτε επίσης: Το νέο Civic Type R ανακτά το στέμμα στο Nurburgring (video)

Honda Civic Type R - Nurburgring

Το νέο Honda Civic Type R είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά, σε μία μόνο έκδοση, με υπερπλήρη εξοπλισμό και τιμή 69.900 ευρώ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η τιμή προ φόρων είναι 43.252 ευρώ.

Honda Civic Type R

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ