top icon
Κόσμος

Στην Ανταρκτική με ηλεκτρικό;

Κι όμως, ναι! Το Venturi Antarctica είναι ένα ικανότατο ηλεκτρικό όχημα εξερεύνησης και μεταφοράς προσωπικού που εξυπηρετεί ποικίλες ανάγκες στην Ανταρκτική. Και είναι ηλεκτρικό.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα εξερεύνησης στον κόσμο, το Venturi Antarctica, έχει επιστρατευθεί στον ερευνητικό σταθμό Princess Elisabeth Antarctica ήδη από τον Δεκέμβριο του 2021, σε μια εποχή που οι θερμοκρασίες έπεφταν συχνά κάτω από τους -50 βαθμούς Κελσίου.

Το ηλεκτρικό όχημα που κατασκευάστηκε από τον Μονεγάσκο κατασκευαστή Venturi σχεδιάστηκε για να λειτουργεί απρόσκοπτα σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο, καθώς οι θερμοκρασίες άρχισαν να ανεβαίνουν στα επίπεδα των -10 βαθμών Κελσίου, οι ιθύνοντες της Venturi άφησαν πίσω τους το Μονακό και κατευθύνθηκαν στον ερευνητικό σταθμό στα τέλη του 2022 προκειμένου να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις και αναβαθμίσεις, ώστε το ηλεκτρικό Antarctica να αντιμετωπίσει καλύτερα το θερμότερο κλίμα.

Venturi Antarctica

Έτσι, δύο εισαγωγές αέρα προστέθηκαν στο εμπρός μέρος του οχήματος, μαζί με ένα σύστημα εξαερισμού που επιτρέπει τη μείωση της εσωτερικής θερμοκρασίας όταν ο ήλιος και τα ηλεκτρονικά ισχύος του οχήματος παράγουν υπερβολική θερμότητα. Και μιας και τα τελευταία χρειάζονται επίσης επιπλέον ψύξη, οι άνθρωποι της Venturi προσέθεσαν επιπλέον εισαγωγές αέρα και αεραγωγούς τόσο εμπρός όσο και πίσω.

Μια ακόμα αναβάθμιση αφορούσε τους τροχούς του ηλεκτρικού οχήματος που βρίσκονται κάτω από τις ερπύστριες, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν με καινούργιους που μειώνουν τους κραδασμούς όταν το χιόνι κολλάει πάνω τους.

Venturi Antarctica

Το ηλεκτρικό Venturi Antarctica

Το Venturi Antarctica έχει καλύψει περίπου 500 χιλιόμετρα από τότε που «βρέθηκε» στο ερευνητικό κέντρο Princess Elisabeth Antarctica και τώρα χρησιμοποιείται από τους επιστήμονες του τελευταίου γα μετακινήσεις που δεν υπερβαίνουν τα 40 χλμ.

«Το Venturi Antarctica ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία μηδενικών εκπομπών του σταθμού Princess Elisabeth Antarctica. Αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τους επιστήμονες και την ομάδα που εργάζεται στο σταθμό. Αυτό το όχημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποστολές και επαναφορτίζεται από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας του σταθμού», δήλωσε ο Alain Hubert, επικεφαλής του Belgian Antarctic Research Expeditions (BELARE) και ιδρυτής του International Polar Foundation (IPF).

Venturi Antarctica

Το όχημα εξερεύνησης Venturi Antarctica μπορεί να μεταφέρει έως και 6 άτομα στα καθίσματα και στον αναδιπλούμενο πάγκο του στο εσωτερικό και έχει αυτονομία της τάξης των 50 χλμ. σε θερμοκρασίες -50 βαθμών Κελσίου, χάρη σε μια μπαταρία με χωρητικότητα 52,6 kWh. Η Venturi παρέχει επίσης τη δυνατότητα σύνδεσης μιας επιπλέον συστοιχίας μπαταριών για διεύρυνση της αυτονομίας του οχήματος.

Venturi Antarctica

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Venturi Antarctica
  • Venturi Antarctica
  • Venturi Antarctica
  • Venturi Antarctica
  • Venturi Antarctica
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ