top icon
Κόσμος

Stellantis: O Carlos Tavares λέει «αντίο» στα τέλη του 2025, μεγάλες αλλαγές στη διοίκηση με άμεση ισχύ

Σε μια πολυτάραχη εποχή για τον όμιλο, ο Carlos Tavares αποχαιρετά την Stellantis αμέσως μετά τη λήξη του τρέχοντος συμβολαίου του, ενώ άμεσες είναι οι αλλαγές σε καίριες διοικητικές θέσεις.

Η Stellantis επιβεβαίωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλός της Carlos Tavares θα αποσυρθεί στο τέλος του συμβολαίου του στις αρχές του 2026, ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές στα ανώτερα διοικητικά στελέχη του ομίλου καθώς ο τελευταίος παλεύει να ανατρέψει τις όχι και τόσο θετικές επιδόσεις του στη Βόρεια Αμερική.

Η επιβεβαίωση έρχεται εβδομάδες αφότου η Stellantis είπε ότι αναζητούσε τον διάδοχό του Carlos Tavares. Τώρα, ο όμιλος ξεκαθάρισε με πάσα επισημότητα ότι σχεδιάζει να ορίσει τον διάδοχο του Πορτογάλου μάνατζερ μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2025. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Stellantis, John Elkann, ηγείται μιας ειδικής επιτροπής που επιβλέπει τηn όλη διαδικασία.

ohn_Elkann_Carlos_Tavares - Stellantis

Carlos Tavares & John Elkann

Στο πλαίσιο της ανανέωσης, η Stellantis είπε ότι ο Jean-Philippe Imparato διορίζεται επικεφαλής επιχειρησιακός διευθυντής για την Ευρώπη εκτός από τον ρόλο του ως CEO του τμήματος Pro One LCV. Αντικαθιστά τον Uwe Hochgeschurtz, ο οποίος θα αποχωρήσει από την αυτοκινητοβιομηχανία.

Alfa Romeo - Jean Philippe Imparato

Αλλαγές στα ανώτερα κλιμάκια

Οι αλλαγές σε ανώτερς θέσεις της Stellantis, οι οποίες ισχύουν άμεσα, είναι οι εξής:

Chief Financial Officer — Doug Ostermann, ο οποίος ήταν προηγουμένως επικεφαλής της Stellantis στην Κίνα

Chief Operating Officer China — Gregoire Olivier, ο οποίος διατηρεί τον ρόλο του ως σύνδεσμος στην Leapmotor

Chief Operating Officer Enlarged Europe — Jean-Philippe Imparato, ο οποίος διατηρεί τον ρόλο του ως επικεφαλής της επιχειρηματικής μονάδας φορτηγών Pro One, αλλά παραιτείται από τη θέση του CEO της Alfa Romeo

Chief Operating Officer Βόρεια Αμερική — Antonio Filosa, ο οποίος διατηρεί τον ρόλο του ως CEO της Jeep

Maserati, Διευθύνων Σύμβουλος της Alfa Romeo — Santo Ficili, ο οποίος ήταν προηγουμένως επικεφαλής μάνατζερ για την Ιταλία.

Ο Santo Ficili θα ηγηθεί της Alfa Romeo και της Maserati. Ο Ficili ήταν προηγουμένως επικεφαλής μάνατζερ για την Ιταλία. Αντικαθιστά τον Imparato ως Διευθύνων Σύμβουλος της Alfa Romeo και τον Davide Grasso ως Διευθύνων Σύμβουλος της Maserati.

Η εταιρεία διόρισε επίσης τον Doug Ostermann, τον πρώην COO του τμήματός της στην Κίνα, ως επικεφαλής των οικονομικών της, αντικαθιστώντας τη Natalie Knight, η οποία αποχωρεί από την εταιρεία. Η Natalie Knight, η οποία εντάχθηκε στην αυτοκινητοβιομηχανία πέρυσι, αντιμετώπισε αντιδράσεις σχετικά με την πρόσφατη προειδοποίηση για τα κέρδη της εταιρείας, η οποία ήρθε μια εβδομάδα αφότου χαρακτήρισε τον στόχο περιθωρίου κέρδους της εταιρείας για ολόκληρο το έτος ως «φιλόδοξο».

Ο Gregoire Olivier διορίζεται ως COO για την κινεζική αγορά εκτός από τον τρέχοντα ρόλο του ως σύνδεσμος της Leapmotor, συνεργάτη του Stellantis στην Κίνα.

Ο Antonio Filosa είναι ο νέος COO Β. Αμερικής εκτός από τον ρόλο του ως Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας Jeep, διαδεχόμενος τον Carlos Zarlenga, του οποίου ο μελλοντικός ρόλος δεν έχει ανακοινωθεί.

Stellantis

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ