top icon
Κόσμος

Stellantis: Η εποχή Tavares φτάνει στο τέλος της;

Ο John Elkann φέρεται να έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναζήτησης του αντικαταστάτη του CEO της Stellantis, Carlos Tavares.

Ο πρόεδρος της Stellantis, John Elkann, φέρεται να έχει ξεκινήσει την διαδικασία αναζήτησης του διαδόχου του Carlos Tavares, του οποίου το συμβόλαιο λήγει στις αρχές του 2026.

Σύμφωνα με το Reuters, η Stellantis είπε ότι είναι φυσιολογικό να έχει ξεκινήσει η σχετική διαδικασία εν αναμονή της λήξης του συμβολαίου του Carlos Tavares τον Ιανουάριο του 2026.

Η πίεση στον Πορτογάλο CEΟ της Stellantis έχει αυξηθεί τον τελευταίο καιρό εξαιτίας των κακών επιδόσεών της σε διάφορες αγορές. Με πρώτη εκείνη των ΗΠΑ -που σημειωτέον αποτελεί την μεγαλύτερη ενιαία αγορά όσον αφορά τη συνεισφορά της στην κερδοφορία του ομίλου.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, ο John Elkann είναι δυσαρεστημένος με την κατάσταση στη Βόρεια Αμερική, όπου οι πωλήσεις έχουν επιβραδυνθεί και αρκετά στελέχη εγκαταλείπουν την εταιρεία.

Πηγές ωστόσο που βρίσκονται στο περιβάλλον του προέδρου του ομίλου αναφέρουν ότι ο John lkann, ο οποίος είναι επίσης ο μεγαλύτερος μέτοχος της Stellantis μέσω της εταιρείας συμμετοχών Exor της οικογένειας Agnelli, είπε ότι τα πρόσφατα γεγονότα δεν προκάλεσαν την αναζήτηση του αντικαταστάτη.

Ο Carlos Tavares, στα 66 πλέον χρόνια του, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της Stellantis από τη δημιουργία της στις αρχές του 2021, έχει αναδείξει τον όμιλο σε έναν από τους πιο κερδοφόρους στον κλάδο. Πρόσφατα, πιέστηκε να επέμβει στις δραστηριότητες της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Βόρεια Αμερική, στην οποία η τιμή της μετοχής της Stellantis έχει πέσει φέτος περισσότερο από το ένα τρίτο εξαιτίας μείωσης τόσο των πωλήσεων όσο και των κερδών στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Θυμίζουμε ότι ο Carlos Tavares ακολούθησε μια αυστηρή πορεία μείωσης του κόστους, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει προβλήματα στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση της ζήτησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη και τον εντεινόμενο ανταγωνισμό από τους Κινέζους κατασκευαστές.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι επικεφαλής του δικτύου αντιπροσώπων του Stellantis στις ΗΠΑ επέκριναν τον Carlos Tavares ότι ηγήθηκε στην «ταχεία υποβάθμιση» των εμπορικών σημάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας που περιλαμβάνουν τις Ram και Dodge.

Η επίλυση των προβλημάτων στις ΗΠΑ θα είναι «ύψιστη προτεραιότητα» για την Stellantis μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, δήλωσε η Chief Financial Officer Natalie Knight στις 23 Σεπτεμβρίου, προσθέτοντας ότι η εταιρεία εργάζεται σκληρά για να βρει λύσεις που να ικανοποιούν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των αντιπροσώπων.

Carlos Tavares - Stellantis - Fiat

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ