top icon
Κόσμος

Εφαρμογή μετατρέπει τα smartphones σε κάμερες ταχύτητας

Μια νέα εφαρμογή για smartphone, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν με την κάμερά τους τα διερχόμενα αυτοκίνητα και να διαπιστώνουν αν αυτά παραβιάζουν το όριο ταχύτητας, προκαλεί αντιδράσεις μετά από μόλις λίγες εβδομάδες κυκλοφορίας στην αγορά.

Η εφαρμογή, με την ονομασία Speedcam Anywhere, δημιουργήθηκε ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πεζούς για να τραβήξουν βίντεο από ένα διερχόμενο αυτοκίνητο που είναι ύποπτο για υπερβολική ταχύτητα. Το λογισμικό μπορεί να διαβάσει την πινακίδα του αυτοκινήτου και να χρησιμοποιήσει δεδομένα της εκάστοτε αρχής για να αναγνωρίσει τη μάρκα και το μοντέλο του, και στη συνέχεια να προσδιορίσει το μήκος μεταξύ του μπροστινού και του πίσω άξονα. Στη συνέχεια, να συγκρίνει αυτές τις πληροφορίες με το βίντεο για να υπολογίσει αν το αυτοκίνητο έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα ή όχι.

Smartphones
Το υλικό μπορεί στη συνέχεια να αποθηκευτεί από τον χρήστη και στη συνέχεια ο ίδιος να κάνει αναφορά σε περίπτωση παράβασης. Η ιδέα είναι ότι αυτή η αναφορά μπορεί να κοινοποιηθεί στις αρμόδιες αρχές. Η εφαρμογή έχει χρησιμοποιηθεί αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά καθώς το Υπουργείο Εσωτερικών δεν την έχει εγκρίνει ως πιστοποιημένη συσκευή ανίχνευσης ταχύτητας, δεν μπορεί στην ουσία να επιβληθεί κάποια ποινή στους οδηγούς. Η εφαρμογή επίσης προετοιμάζεται επίσης για να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ.

Smartphones

Το Speedcam Anywhere αναπτύχθηκε από μια ομάδα επιστημόνων τεχνητής νοημοσύνης, με προϋπηρεσία σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου και στη Silicon Valley. Ωστόσο, οι πραγματικές τους ταυτότητες κρατούνται μυστικές, καθώς ισχυρίζονται ότι έχουν λάβει υβριστικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από μέλη του κοινού που διαφωνούν με τον σκοπό της εφαρμογής.

Ένας από τους ιδρυτές της εφαρμογής, μιλώντας ανώνυμα στον Guardian, δήλωσε: “Λαμβάνουμε αρκετά απειλητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την εφαρμογή μας, υπάρχουν 20.000 σοβαροί τραυματισμοί στους δρόμους κάθε χρόνο και ένας τρόπος για να τους μειώσουμε είναι να κάνουμε αποτρεπτικό παράγοντα την υπερβολική ταχύτητα”.

Smartphones

Η Google αρχικά δεν επέτρεψε τη δημοσίευση της εφαρμογής στο Play Store, αλλά έκτοτε την ενέκρινε, όπου είναι διαθέσιμη για λήψη στο Ηνωμένο Βασίλειο για συσκευές Android. Η Apple δεν έχει ακόμη εγκρίνει τη διανομή της στο App Store της για συσκευές iOS, όπως τα iPhone και τα iPad.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Smartphones
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ