top icon
Κόσμος

Skoda Epiq: Το μικρό ηλεκτρικό SUV των 25.000 ευρώ – Πότε θα κυκλοφορήσει

Η Skoda παρουσίασε το Epiq, ένα εισαγωγικό μοντέλο στην κατηγορία των ηλεκτρικών SUV, ένα μοντέλο με ελληνικό όνομα και υψηλές προσδοκίες, που θα έχει τιμή πέριξ των 25.000 ευρώ.

Ένα νέο μικρό ηλεκτρικό SUV έρχεται να διευρύνει τη γκάμα των μοντέλων της Skoda. Το όνομα αυτού είναι Epiq και προέρχεται από το ελληνικό «έπος». Ένα όνομα που κατά τη Skoda προκαλεί θετικούς συνειρμούς και παραπέμπει σε κάτι σπουδαίο.

Το μικρό SUV διακρίνεται για τη φουτουριστική του αισθητική, αποκαλύπτοντας παράλληλα τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της τσεχικής φίρμας, αλλά και τις compact διαστάσεις του, με μήκος 4,1 μέτρα.

Skoda Epic

Σε αυτή τη φάση αποτελεί μια σχεδιαστική σπουδή, με τη γλώσσα που υιοθετεί να ονομάζεται «Modern Solid». Με αυτή η Skoda θα πορευτεί στο άμεσο μέλλον, ενώ η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου παραγωγής να έχει προγραμματιστεί για μέσα στο 2025.

Οι σχεδιαστές έχουν καταφέρει να συνδυάσουν τις compact διαστάσεις με καλή ευρυχωρία στο εσωτερικό, κάτι που μαρτυρά και ο όγκος του χώρου αποσκευών, ο οποίος ανέρχεται στα 490 λίτρα και είναι αναμφίβολα μεγάλος για το μέγεθος και την κατηγορία του Epic.

Skoda Epic

Το μικρό ηλεκτρικό Skoda Epic θα έχει επίσης μεγάλη αυτονομία, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, καθώς όπως ανακοίνωσαν, θα μπορεί να καλύψει απόσταση 400 χιλιομέτρων, με μια μόνο πλήρη φόρτιση.

Στο εμπρός μέρος συναντάμε το «Tech-Deck Face», όπως το αποκαλεί η Skoda και είναι μια νέα ερμηνεία της μάσκας της τσεχικής φίρμας, που κρύβει μέσα της όλα τα σύγχρονα καλούδια της τεχνολογίας, όπως ραντάρ και κάμερα. Την εικόνα συμπληρώνουν τα νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα LED σε σχήμα «T» για τα φώτα ημέρας και τα φλας.

Οι εμπρός προβολείς βρίσκονται τοποθετημένοι πιο χαμηλά, ενώ τα φωτιστικά σώματα έχουν τετραγωνισμένη σχεδίαση εσωτερικού με τεχνολογία Matrix LED. Στο προφίλ του ξεχωρίζουν οι ειδικής αεροδυναμικής σχεδίασης τροχοί αλουμινίου και οι μυώδεις θόλοι με τα προστατευτικά που ενισχύουν την περιπετειώδη εικόνα του Epic. Το σύνολο ολοκληρώνουν η βαφή σε λευκό χρώμα με τις πορτοκαλί λεπτομέρειες.

Skoda Epic

Το εσωτερικό του νέου Skoda Epic θα παρουσιάσει τη νέα μινιμαλιστική λογική Modern Solid της τσεχικής φίρμας, που εστιάζει σε ανθεκτικά, πρακτικά και βιώσιμα υλικά. Διαθέτει έναν ανοιχτό αποθηκευτικό χώρο, με υποδοχή για επαγωγική φόρτιση smartphone, ενώ υπάρχουν επίσης αρκετές ακόμα θήκες για μικροαντικείμενα.

Skoda Epic

Το τιμόνι με τα δύο μπράτσα αναδεικνύει τη νέα γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται για την αναγραφή του ονόματος, ενώ διαθέτει και χειριστήρια για τις επιμέρους λειτουργίες του αυτοκινήτου. Τέλος το Skoda Epic υποστηρίζει λειτουργία αμφίδρομης φόρτισης, παρέχοντας τη δυνατότητα να τροφοδοτήσει με την πλεονάζουσα ενέργεια, το σπίτι του κατόχου ή άλλες συσκευές.

Skoda Epic

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Skoda Epic
  • Skoda Epic
  • Skoda Epic
  • Skoda Epic
  • Skoda Epic
  • Skoda Epic
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ