X
Κόσμος

Sevic v500e – το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό της Βουλγαρίας

Τα μικρά ηλεκτρικά φορτηγά Sevic v500e έχουν ήδη λάβει πιστοποίηση από τον οργανισμό UTAC για κυκλοφορία στους δρόμους της Ευρώπης, ενώ τα πρώτα 500 προορίζονται για εξαγωγή.

Στο χορό της ηλεκτροκίνησης μπήκε και η Βουλγαρία, παρά το γεγονός ότι από πλευράς υποδομών θεωρείται από τα πιο αδύναμα κράτη της ευρωπαϊκής ηπείρου. Μάλιστα, ο υπουργός Καινοτομίας και Ανάπτυξης της χώρας, με την ευκαιρία της παρουσίασης του μικρού ηλεκτρικού φορτηγού Sevic v500e εξέφρασε την αισιοδοξία πως η χώρα τους θα βρίσκεται στο μέλλον μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστών ηλεκτρικών φορτηγών.

Το Sevic v500e θα παράγεται στο Πλόβντιβ, εξ ολοκλήρου με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ). Μπορεί να μεταφέρει φορτία συνολικού βάρους 600 κιλών, με τη μπαταρία τους να υπόσχεται αυτονομία 300 χιλιομέτρων. Οι πρώτες 500 μονάδες του μικρού ηλεκτρικού φορτηγού είναι ήδη έτοιμες και προορίζονται για εξαγωγή.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας της Βουλγαρίας σχεδιάζεται η κατασκευή ενός νέου εργοστασίου, το οποίο σε πρώτη φάση θα παράγει 1.000 φορτηγά σε ετήσια βάση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!