top icon
Κόσμος

Ρωσία: πρόγραμμα ύψους 8 δις δολαρίων για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης

Η Ρωσία, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο, σχεδιάζει να ενθαρρύνει την ηλεκτροκίνηση και να φέρει περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα στους δρόμους της, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τη στρατηγική, η οποία εγκρίθηκε από την κυβέρνηση στις 23 Αυγούστου, η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων θα πρέπει να φτάσει το 10% του συνόλου των αυτοκινήτων που παράγονται μέχρι το τέλος του 2030.

Το κόστος θα είναι περίπου 591 δισεκατομμύρια ρούβλια (8 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της κυβέρνησης. Στο πρώτο στάδιο αυτής της στρατηγικής, από το 2021 ως το 2024, η Ρωσία στοχεύει να έχει τουλάχιστον 25.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και περισσότερους από 9.000 σταθμούς φόρτισης στους δρόμους της.

Για να ενθαρρύνει την υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η κυβέρνηση θα προσφέρει στους αγοραστές κίνητρα, περιλαμβανομένων δανείων και ευνοϊκών όρων χρηματοδοτικής μίσθωσης για τα αυτοκίνητα με μπαταρία. Επιπλέον, από το 2022 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα ταξιδεύουν δωρεάν στους δρόμους με διόδια της Ρωσίας.

Τα ηλεκτρικά οχήματα αντιπροσωπεύουν σήμερα λιγότερο από το 0,2% του συνολικού στόλου επιβατικών αυτοκινήτων της χώρας, σύμφωνα με την εταιρεία Vygon Consulting με έδρα τη Μόσχα. Ορισμένες χώρες έχουν ήδη ανακοινώσει την επιθυμία τους να εγκαταλείψουν τις μεταφορές με κινητήρες εσωτερικής καύσης, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν. Είναι προφανές ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα αυτοκίνητα που κινούνται με πιο φιλικές προς το περιβάλλον μονάδες ενέργειας είναι το μέλλον. Και πρέπει επίσης να αναπτύξουμε ενεργά αυτόν τον τομέα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ