X
Κόσμος

Ρεκόρ παραγωγής παρά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα για την Toyota

Οι ελλείψεις ημιαγωγών και πρώτων υλών, σε συνδυασμό με το αυξανόμενο κόστος των τελευταίων, δεν πτοούν την Toyota, η οποία τον περασμένο μήνα πέτυχε νέο ρεκόρ παραγωγής.

Η Toyota δήλωσε ότι η παγκόσμια παραγωγή της σημείωσε ρεκόρ για τον Νοέμβριο, εν μέρει χάρη στη σταθερή ζήτηση των καταναλωτών. Ωστόσο, ο Ιάπωνας κατασκευαστής προειδοποίησε για «αβέβαιες προοπτικές» αφενός λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης ημιαγωγών αφετέρου λόγω των προβλημάτων στην παραγωγή στην Κίνα, τη μεγαλύτερη από πλευράς μεγέθους αγορά του πλανήτη.

Πιο συγκεκριμένα, η Νο. 1 αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο παρήγαγε 833.104 οχήματα τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας αύξηση 1,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Σε επίπεδο πωλήσεων, η Toyota αύξησε τη δυναμική της κατά 2,9% φτάνοντας τον Νοέμβριο στις 796.484 μονάδες.

Εντούτοις, η εγχώρια παραγωγή της Toyota τον Νοέμβριο μειώθηκε κατά 3,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος φτάνοντας στις 266.174 μονάδες, ενώ την ίδια στιγμή αυξήθηκε εκτός Ιαπωνίας κατά 3,8%, φτάνοντας στις 566.930 μονάδες. Συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων που συναρμολογήθηκαν από τις θυγατρικές Lexus, Daihatsu, Hino, η παραγωγή και οι πωλήσεις ανήλθαν σε 982.552 μονάδες και 884.112 μονάδες, αντίστοιχα.

Στο σύνολο του 11μήνου η Toyota έχει κατασκευάσει περισσότερα από 8,3 εκατ. οχήματα (+7,0%). Συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων των Lexus, Daihatsu και Hino, η συνολική επίδοση του Ιάπωνα κατασκευαστή αγγίζει για το 2022 τις 9,8 εκατ. μονάδες.

Αν μη τι άλλο, η παραγωγή οχημάτων της Toyota αντανακλά τη σταθερή ζήτηση των προϊόντων της σε περιοχές όπως η Βόρεια Αμερική, σε συνδυασμό με την προφανή ανάκαμψη των πωλήσεων σε σχέση με τα περσινά επίπεδα, όταν η πανδημία επέβαλε ουσιαστικά σημαντικούς περιορισμούς.

Παρά την αύξηση της παραγωγής της τον μήνα που πέρασε, στις αρχές Νοεμβρίου, η Toyota μείωσε τον παγκόσμιο στόχο της για το οικονομικό έτος έως τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!