top icon
Κόσμος

Ρεκόρ παραγωγής παρά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα για την Toyota

Οι ελλείψεις ημιαγωγών και πρώτων υλών, σε συνδυασμό με το αυξανόμενο κόστος των τελευταίων, δεν πτοούν την Toyota, η οποία τον περασμένο μήνα πέτυχε νέο ρεκόρ παραγωγής.

Η Toyota δήλωσε ότι η παγκόσμια παραγωγή της σημείωσε ρεκόρ για τον Νοέμβριο, εν μέρει χάρη στη σταθερή ζήτηση των καταναλωτών. Ωστόσο, ο Ιάπωνας κατασκευαστής προειδοποίησε για «αβέβαιες προοπτικές» αφενός λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης ημιαγωγών αφετέρου λόγω των προβλημάτων στην παραγωγή στην Κίνα, τη μεγαλύτερη από πλευράς μεγέθους αγορά του πλανήτη.

Πιο συγκεκριμένα, η Νο. 1 αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο παρήγαγε 833.104 οχήματα τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας αύξηση 1,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Σε επίπεδο πωλήσεων, η Toyota αύξησε τη δυναμική της κατά 2,9% φτάνοντας τον Νοέμβριο στις 796.484 μονάδες.

Toyota Corolla Cross

Εντούτοις, η εγχώρια παραγωγή της Toyota τον Νοέμβριο μειώθηκε κατά 3,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος φτάνοντας στις 266.174 μονάδες, ενώ την ίδια στιγμή αυξήθηκε εκτός Ιαπωνίας κατά 3,8%, φτάνοντας στις 566.930 μονάδες. Συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων που συναρμολογήθηκαν από τις θυγατρικές Lexus, Daihatsu, Hino, η παραγωγή και οι πωλήσεις ανήλθαν σε 982.552 μονάδες και 884.112 μονάδες, αντίστοιχα.

Στο σύνολο του 11μήνου η Toyota έχει κατασκευάσει περισσότερα από 8,3 εκατ. οχήματα (+7,0%). Συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων των Lexus, Daihatsu και Hino, η συνολική επίδοση του Ιάπωνα κατασκευαστή αγγίζει για το 2022 τις 9,8 εκατ. μονάδες.

Lexus RX

Αν μη τι άλλο, η παραγωγή οχημάτων της Toyota αντανακλά τη σταθερή ζήτηση των προϊόντων της σε περιοχές όπως η Βόρεια Αμερική, σε συνδυασμό με την προφανή ανάκαμψη των πωλήσεων σε σχέση με τα περσινά επίπεδα, όταν η πανδημία επέβαλε ουσιαστικά σημαντικούς περιορισμούς.

Παρά την αύξηση της παραγωγής της τον μήνα που πέρασε, στις αρχές Νοεμβρίου, η Toyota μείωσε τον παγκόσμιο στόχο της για το οικονομικό έτος έως τον Μάρτιο.

Toyota RAV4 GR Sport

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ