top icon
Κόσμος

Προσωρινό «φρένο» στην παραγωγή του ηλεκτρικού Fiat 500e

Η παγκόσμια επιβράδυνση των πωλήσεων EV, η οποία οφείλεται εν μέρει στις αποκλίνουσες πολιτικές για τα «πράσινα» κίνητρα, έχει ωθήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης και της Stellantis, να προσαρμόσουν τα σχέδιά τους για την ηλεκτροκίνηση.

Η Fiat, μέλος του ομίλου Stellantis, θα αναστείλει την παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού Fiat 500e για τέσσερις εβδομάδες λόγω της υποτονικής ζήτησης.

«Το μέτρο είναι απαραίτητο λόγω της τρέχουσας έλλειψης παραγγελιών που συνδέεται με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών αυτοκίνητων όλοι οι παραγωγοί, iai ιδιαίτερα οι ευρωπαϊκοί», ανέφερε σε δήλωσή της η Stellantis.

Το ηλεκτρικό Fiat 500e κατασκευάζεται στο Τορίνο, τη γενέτειρα της μάρκας, στο ιστορικό εργοστάσιο Mirafiori.

Η αναστολή της παραγωγής του μοντέλου θα ξεκινήσει σήμερα 13 Σεπτεμβρίου, δήλωσε η Stellantis, προσθέτοντας ότι «εργάζεται σκληρά για να διαχειριστεί όσο το δυνατόν καλύτερα αυτή τη δύσκολη φάση της μετάβασης».

Fiat 500e Gelateria Edition

Ως μέρος αυτών των προσπαθειών, η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι επενδύει 100 εκατομμύρια ευρώ στο Mirafiori για να «ενσωματώσει» μια μπαταρία υψηλότερης απόδοσης και θα παράγει μια υβριδική έκδοση του ηλεκτρικού 500e που θα φέρει την ονομασία Torino, ξεκινώντας από το 2025 έως το 2026.

Από τη μεριά τους, τα εργατικά συνδικάτα ζητούν εδώ και καιρό από την Stellantis να «τονώσει» την παραγωγή στο Mirafiori με την εισαγωγή ενός νέου μεγάλου όγκου, φθηνού αυτοκινήτου.

«Το συγκρότημα Mirafiori υφίσταται έναν βαθύ μετασχηματισμό, με στόχο να γίνει μια πραγματικά παγκόσμια τοποθεσία καινοτομίας και ανάπτυξης,. Πρόκειται για μια βασική επιλογή εάν θέλουμε να ανταποκριθούμε στην πρόκληση της μετάβασης στη βιώσιμη κινητικότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά η Stellantis.

Fiat 500e Mirafiori

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ